Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

TMOK tarafından bu yıl 27. kez düzenlenecek organizasyonun onur konuğu, ünlü İngiliz açık deniz yüzücüsü Adam Walker olacak

İSTANBUL (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 26 Temmuz Pazar günü 27. kez start alacak Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın onur konuğu ünlü İngiliz açık deniz yüzücüsü Adam Walker olacak.

Dünyanın en zorlu yedi okyanus geçişinde kulaç atan ilk İngiliz yüzücü Adam Walker, 25 Temmuz'da İstanbul Boğazı Kuruçeşme’de özel bir yüzme gösterisi yapacak ve 26 Temmuz Pazar günü Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yarışı'nda da 6,5 kilometrelik zorlu parkurda yüzecek.

Zorlu geçişleri başaran 6 yüzücüden biri olan 37 yaşındaki Walker, geçen yıl Yeni Zelanda'nın soğuk sularında düzenlenen "Ocean's Seven Yüzme Maratonu"nda 1,80 metrelik bir köpek balığıyla burun buruna gelmişti. O sırada 10 tane yunus, Adam Walker'in etrafını sarıp, adeta ünlü yüzücüyü abluka altına alarak köpek balığını oradan uzaklaştırmış ve yaklaşık bir saat eşlik etmişti. Walker, bu yarışta Cook Körfezi’ni 8,5 saatte geçmişti.

Geçen yıl Dünya Açık Su Yüzme Derneği (WOWSA) tarafından da "Dünyanın En iyi Açık Su Yüzücüsü" adayı gösterilen Walker, Manş Denizi'ni 12, Cebeli Tarık'ı 10, Molokai Kanal'ını 17, Catalina Kanal'ı 13, Tsugaru Boğazı'nı 16, Cook Körfezi'ni 8,5, İrlanda Kanalı'nı ise 11 saatte geçmeyi başarmıştı.

 

- "Organizasyonun ünü ülke sınırları aştı"

 

TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda yüzmede idol olmuş isimleri Tükiye'ye getirerek, ülkedeki bir çok insanı teşvik ettiklerini kaydetti. 

Bu yıl ünlü İngiliz yüzücü Adam Walker'i konuk edeceklerini belirten Usta, "Walker diğer konuklarımızdan farklı olarak 6,5 kilometrelik parkuru yüzecek. Organizasyonun ünü ülke sınırlarını aştı. Biz isteriz ki herkes bu benzersiz yüzme yarışında yer alsın. Birçok insan burada yüzmek istiyor ama katılımcıların güvenlikleri için kısıtlama koymak durumundayız. 40'a yakın kurum ve kuruluşun koordinasyonu ve önlemleriyle bu organizasyonu gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ise sporun gelişmesi, yaygınlaşması ve halka özendirilmesi açısından bu etkinliği çok önemsediklerini ifade ederek, "Her yaş grubundan ve toplumun tüm kesimlerinden bir araya getiren ve sporun coşkusunun yaşandığını bir organizasyon olacak" dedi.

 

- İstanbul Boğazı'nda bin 800 kişi kulaç atacak

Yarış kapsamında Türk ve yabancı olmak üzere toplam bin 800'ü aşkın yüzücü Boğaz'ın serin sularında mücadele edecek. 

Yüzücüler, 26 Temmuz Pazar günü saat 10.00'da Anadolu Yakası'ndaki Kanlıca Vapur İskelesi'nden İstanbul Boğazı'na atlayacak, Yarış, Avrupa Yakası'ndaki Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı Rıhtımı'nda sona erecek. Yüzme yarışı sonucunda dereceye girenler genel, yaş ve engelli klasmanlarında ödüllerini alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı