Sağlık-Sen’de İl Divan Kurulu gerçekleştirildi

Sağlık-Sen’de İl Divan Kurulu gerçekleştirildi

Sağlık Sen Konya Şubesi 2019 Yılı İl Divan Kurulu toplantısı Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yönetim kurulu üyeleri ve 46 ilin şube başkanının katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Sağlık Sen Konya Şubesi 2019 Yılı İl Divan Kurulu toplantısı Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yönetim kurulu üyeleri ve 46 ilin şube başkanının katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, sağlık çalışanlarının 2019 yılından beklentilerini katılımcılarla paylaştı. Sağlık çalışanlarının sahada karşılaştıkları sorun ve problemleri tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek adına yapılan bu tür toplantıların önemine vurgu yapan Uysal, “Sağlık-Sen olarak yıllardır üyelerimizin dertleri ile dertlendik, onların yaşadıkları üzüntüleri bizlerde kalbimizde hissettik. Tüm bunların yanı sıra üyelerimizin mutlu günlerinde de yanlarında olduğumuzu göstererek bu büyük aileyi bugünlere getirmeyi başardık. Çeşitli toplantılarda sık sık dile getirdiğimiz gibi bizler sadece üyelerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi adına sendikacılık yapmadık, bunu asla kabul etmedik. Sendikacılık değerler üzerine yapılır, kişisel hesaplar ve çıkarlar üstünden yapılmaz düsturu ile hareket ettik” dedi.

Yıpranma payı, 3600 ek gösterge, sağlık çalışanlarına şiddet gibi konularda da görüşlerini ifade eden Başkan Uysal, “Unutulmamalıdır ki; Sağlık bir ekip işidir. Bu ekibin en küçük, en gözler arkasında bulunan kişinin dahi işini aksatması sağlık alanında telafisi güç sorunların çıkmasına neden olabilmektedir. O nedenle sağlık alanında yapılan tüm iyileştirmeler bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmeli ve iş barışını zedeleyecek kararlara imza atılmasının önüne geçilmelidir” diyerek sözlerini tamamladı.

MEMİŞ: YOLUMUZ ERDEMLİLER YOLUDUR

Sağlık Sen’in 250 bin üyesi ile ne kavgaya ne de ayrılığa zerre miktar tahammülü olmadığını söyleyerek konuşmasına başlayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de, “Yolumuz, erdemliler ordusunun yoludur. Sağlık Sen böyle doğdu, sizlerin emeğiyle bugünlere geldi. Allah’ın izni ve bu yürekli teşkilatın birliğiyle, bu yolda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Sendikal anlamda ilklere imza atılarak bugünlere gelindiğinin altını çizen Memiş, “Ekonomik krizlere, sosyal sorunlara, olağanüstü süreçlere rağmen mali ve sosyal haklarda çok değerli kazanımlar elde ettik. Canını dişine takarak, 7/24 çalışan insanların alın terine sahip çıkabildiysek bahtiyarız. Sendika ne işe yarar sorusuna dolu dolu cevap verebildiysek doğru yoldayız. Birçok toplantıda, sendikal mücadelemizin, çalışanların bugününde ve emekliliğinde hayatlarına nasıl değer kattığını anlattık, anlatıyoruz. Bugünkü kazanımlarımızla ve yarına dair güçlü vizyonumuzla yine kazanımların adresi olacağız” dedi. Yeni dönemdeki hedeflerinden de konuşmasında bahseden Başkan Memiş, “Yeni dönemde belirlediğimiz hedefler, güçlü teşkilatımıza yakışan hedeflerdir. Bu vizyon Sağlık Sen’i her zaman sendikal alanda zirvede tutan anlayışın devamıdır. Sizlerin emeği ve desteğiyle, hizmetlerimizle, kazanımlarımızla geçmişe çok değerli bir imza attık. Şimdi daha iyisi için, daha hakça bir gelecek için, daha donanımlı ve güçlü bir teşkilat için geleceğe imza atma zamanı” dedi.

saglik-sen’de-il-divan--(1).jpg

saglik-sen’de-il-divan--(3).jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler