Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"Bu millete yakışan, bu milletin kaderiyle kapalı kapılar arkasında birilerinin oynayamayacağı, milli iradeye kurulmuş tuzakların parantez içinde saklanmadığı, özgürlükçü, demokrat, sivil bir anayasayı inşallah bu millete bizler sağlayacağız, kazandıracağ

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu millete yakışan, bu milletin kaderiyle kapalı kapılar arkasında birilerinin oynayamayacağı, milli iradeye kurulmuş tuzakların parantez içinde saklanmadığı, özgürlükçü, demokrat, sivil bir anayasayı inşallah bu millete bizler sağlayacağız, kazandıracağız" dedi. 

Müezzinoğlu, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Bursa milletvekili adayı ilan edildikten sonra kente ilk gelişi olduğunu anımsatarak, bunun kendisi, ailesi ve Bursa için hayırlı olmasını diledi.

AK Parti'nin, kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin vizyonunu çok farklı noktalara taşıdığını belirten Müezzinoğlu, şunları söyledi: 

"Bundan 12-13 yıl önce düşünülemeyenler, hayal edilemeyenler bugün gerçekleşti. Bugün zaman zaman 'hayal' diyerek suçlandığımız birçok konu inşallah 2018'de farklı hedeflere ulaşmış, 2023'te de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünde de inşallah gayrisafi milli hasılası ve milli bütçesi 2 trilyon dolar olan bir Türkiye, kişi başına düşen gayrisafi milli hasılasının 20 bin dolarları aştığı bir Türkiye, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında güçlü, hak ettiği yeri almış bir Türkiye hedefine inşallah bu çatılar vesile olacaktır."

Müezzinoğlu, parti olarak 2002 yılından bu yana seçimlere girdiklerini ve hep milletin ortak değerlerini, hedeflerini, beklentilerini ve hayallerini merkeze aldıklarını, şimdi ise 4'üncü genel seçime gittiklerini anlatarak, siyasi yaşamlarının sabit ayağının millet olduğunu vurguladı.

- "Yaşam tarzı bizimle aynı olsun olmasın..."

Partilerinin zorlu süreçlerden geçtiğine değinen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Siyaseten bize oy versin vermesin, yaşam tarzı bizimle aynı olsun olmasın, farklı siyasi düşünceler, yaşam felsefeleri, hayat tarzları ne olursa olsun 77 milyon ülke insanının yarınlarını bugünden daha iyi edebilmek gibi bir derdimiz ve bir hedefimiz var. Bu dinamiklerimiz, bakış açımız, kurulduğumuz günden bugüne bizi iktidarda her geçen gün güçlü noktalara taşıdı. 2002 seçimlerine, birçok karanlık senaryoların çizildiği, partimizle ilgili kapatma davalarının olduğu, genel başkanımızın milletvekili listelerinden 'milletvekili olamazsın' diye çıkartıldığı süreçlerde bu millet bize inandı ve güvendi ve yüzde 34,4'lük bir oy oranıyla tek başımıza iktidar yaptı ve o gün bugün iktidarımız devam ediyor. Bütün seçimlerden hep başarıyla ve oy oranlarımızı artırarak çıktık."

Müezzinoğlu, Bursa'nın da AK Parti'ye hep Türkiye ortalamalarının üzerindeki oranlarla destek verdiğini ifade ederek, 7 Haziran seçimlerinde de bunun devam edeceğine inandıklarını dile getirdi.

- "Farklı farklı düşüncede, yaşam tarzında olan tüm vatandaşlarımız..."

Her Bursalıyı kucaklamayı, onlarla gönül bağı kurmayı amaçladıklarını ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Farklı farklı düşüncede, yaşam tarzında olan tüm vatandaşlarımız, bu ülkenin vatandaşı olmaktan onur ve gurur duydukları, ay yıldızlı bayrağın daha güçlü dalgalanmasında heyecan duyan tüm vatandaşlarımızı bağrımıza basmak onların derdini kendi derdimiz bilmek, beklentilerine cevap vermek için geceli gündüzlü çalışmak da bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur. 3 milyonu aşan tüm Bursalı hemşehrilerimizi AK Parti kadroları olarak, sıfatımız ne olursa olsun, sıfatlar gelip geçicidir, önemli olan siyaset, millete hizmet için ise milletin tamamını kucaklamaktan geçer."

Müezzinoğlu, siyaset yaptığı sürece merkeze hep birlik ve beraberliği aldığına dikkati çekerek, bütün bunları samimi, duyarlı ve gayretli şekilde yapabildikleri müddetçe milletin kendilerini iktidara getirmeye devam edeceğini belirtti. 

Bunun ispatlarının geçmişte görüldüğünü anlatan Müezzinoğlu, şunları dile getirdi: 

"Bu millete yakışan, bu milletin kaderiyle kapalı kapılar arkasında birilerinin oynayamayacağı, milli iradeye kurulmuş tuzakların parantez içinde saklanmadığı, özgürlükçü, demokrat, sivil bir anayasayı inşallah bu millete bizler sağlayacağız, kazandıracağız. Milletimizden de istediğimiz; kendisinin kaderiyle oynayanlara fırsat vermesin, kendisinin arzu ettiği kaderi şekillendirenlerin de dün olduğu gibi bugün de yarın da yanında olsun, güçlü sahiplenmeyi her geçen gün güçlendirerek devam etsin. Biz bu samimiyetle her sokağa gidecek, her kapıyı çalacak, her eli sıkacak, her vatandaşımızla iletişim kuracağız."

Müezzinoğlu, Bursa'da geçmişte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sonrasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katkılarıyla önemli hizmetler yapıldığını ifade ederek, "Rabbim inşallah arkada hizmet bırakan arkadaşlarımıza nasip olduğu gibi bizlere de 4 yıl sonra yine Bursalıların önüne geldiğimizde hayırlı, güzel hizmetler yapmış olmanın onurunu, gururunu nasip etsin" değerlendirmesinde bulundu.

- Seçim Koordinasyon Merkezi'nde inceleme

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi'ne geçerek, yetkililerden bilgi aldı. 

Müezzinoğlu, gece saat 01.00'da biten Bakanlar Kurulu toplantısında, "Oy kullanamayan, engelli, hasta vatandaşları sandığa nasıl taşırız, bunun planlamalarını nasıl yapabiliriz?" konularının gündeme geldiğini belirterek, o saatte bu toplantıda konuşulan konunun burada gündemde olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Demokratik sistemlerin en önemli gücünün sandıktaki oy olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle dedi: 

"Vatandaşımızın da en büyük sorumluluğu oyunu kullanmaktır, tercihini yapmaktır. A, B, C ne olursa olsun. 'Ben bu ülkenin vatandaşıyım, bu ülkenin kaderi, geleceği belirleniyor, bu belirlenen kaderde benim de kaderim var, benim geleceğim de var' diyerek, o kader belirlemesinde mutlaka üzerine düşen sorumluluğu yapması lazım. Dolayısıyla sandığa giden seçmen sayımızı yüzde 100 yapacak şekilde çalışmalıyız. Burada 'Onlar da bunlar da gelmese olur, zaten oy oranımız yüzde 50'lerin üzerinde' gibi bir anlayışla değil, Bursa'da yaşayan 2 milyonu aşkın seçmenin tamamını sandığa götürebilecek, 'AK Parti'ye oy verir mi vermez mi?' diye de düşünmeden onları mutlaka, vatandaşlık haklarını kullanacağı, sorumluluklarını yerine getirebileceği çalışmayı inşallah hep birlikte yapacağız."

Müezzinoğlu, daha sonra listeden tesadüfen seçtiği bir mahalle temsilcisini aratıp, telefonla irtibat kurarak, çalışmalar hakkında bilgi edindi. 

AK Parti İl Yönetim Kurulu ile basına kapalı toplantı bir toplantı yapan Müezzinoğlu'na, eşi Faize Müezzinoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile bazı milletvekilleri eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler