Rus "Zafer Günü" Antalya'da kutlandı

Rus "Zafer Günü" Antalya'da kutlandı

Kentte yaşayan yerleşik Ruslar, Zafer Günü'nü kutladı- Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Balcı:- "Şu anda kahramanlarımız sayesinde yaşıyoruz. Onlar her zaman bizim kalplerimizde yaşıyorlar"

ANTALYA (AA) - Antalya'da yaşayan yerleşik Ruslar 9 Mayıs Zafer Günü'nü kutladı.

Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği tarafından, Kundu'da bir otelde düzenlenen anma etkinliğine, Antalya ve ilçelerinde yaşayan yaklaşık 100 Rus vatandaş katıldı.

Etkinlikte, saygı duruşunun ardından, savaşta hayatlarını kaybeden askerlerin fotoğraflarını taşıyan çocuklar Rus marşını okudu. Etkinlikte, çocuklar çeşitli dans ve şarkı gösterileri gerçekleştirdi.

Ayrıca, 2. Dünya Savaşı'na katılan ve halen Antalya'da yaşayan 8 şeref madalyası sahibi Valentina Lyatifov için tören düzenlenirken, çocuklar kendisine çiçek verdi.

Dernek Başkanı İrina Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zafer Günü'nün aynı Türklerin Kurtuluş Savaşı gibi önemli bir gün olduğunu söyledi.

Dünyadaki bütün Rusların bugün bu zaferi kutladığını ifade eden Balcı, "Şu anda kahramanlarımız sayesinde yaşıyoruz. Onlar da her zaman bizim kalplerimizde yaşıyorlar. Savaştan dönemeyen 27 milyon kişi var." diye konuştu.

Balcı, Antalya'da ve Türkiye'de bu bayramı kutlayabildikleri için teşekkür ederek, savaşın bir daha asla olmaması dileğinde bulundu.

Rus "Zafer Günü" Antalya'da kutlandı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler