Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepkiler

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepkiler

ATSO Başkanı Çetin:- "Bizler, böyle günlerde Rus ve Türk halkları olarak bu tuzağa düşmeyeceğiz. Türkiye ve Rusya ilişkilerini hain terör örgütlerinin ellerine bırakmayacağız"

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili, "Bizler, böyle günlerde Rus ve Türk halkları olarak bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Türkiye ve Rusya ilişkilerini hain terör örgütlerinin ellerine bırakmayacağız." dedi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'un uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını bildirdi.

Terör saldırısını şiddetle kınadıklarını, Rus halkının acısını paylaştıklarını belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Bu elim olay iki ülkenin dostluğuna kast eden terör güçlerinin hain bir oyunudur. Sayın Büyükelçi Karlov'un böylesi hassas bir dönemde haince gerçekleştirilen bir terör saldırısında katledilmesi bizleri de derin bir üzüntüye boğdu. Bizler, böyle günlerde Rus ve Türk halkları olarak bu tuzağa düşmeyeceğiz. Türkiye ve Rusya ilişkilerini hain terör örgütlerinin ellerine bırakmayacağız."

Çetin, menfur saldırının ardından Rusya'da bulunan ticaret ve sanayi odalarına birer taziye mektubu yazarak terör saldırısını kınadıklarını ve başsağlığı dileklerini ilettiklerini de ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler