Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Sayın Büyükelçiye düzenlenen saldırı asla kabul edilemeyecek, insanlık dışı bir olaydır"- "Türkiye ve Rusya, tarihten gelen dostluğunu, güçlü ekonomik ilişkilerle perçinlemiştir. İki ülkenin halklarının da teröre karşı ortak

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik silahlı saldırının asla kabul edilemeyecek, insanlık dışı bir olay olduğunu belirterek, "Türkiye ve Rusya, tarihten gelen dostluğunu, güçlü ekonomik ilişkilerle perçinlemiştir. İki ülkenin halklarının da teröre karşı ortak tepki verdiğine inancım tamdır." ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında saldırının kabul edilemez olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, huzura kastederek kaos ortamıyla amaçlarına ulaşmayı umut edenlerin, bunu asla başaramayacaklarını vurguladı.

Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Karlov'un, Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki resim sergisinin açılışı sırasında uğradığı silahlı saldırı neticesinde hayatını kaybetmesinden derin bir üzüntü duydum. Terör ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, lanet ettiğimizi her defasında yineliyoruz. Sayın Büyükelçiye düzenlenen saldırı asla kabul edilemeyecek, insanlık dışı bir olaydır. Türkiye ve Rusya, tarihten gelen dostluğunu, güçlü ekonomik ilişkilerle perçinlemiştir. İki ülkenin halklarının da teröre karşı ortak tepki verdiğine inancım tamdır. Bu hain saldırının faillerinin ortaya çıkarılacağına inanıyor, Büyükelçinin ailesine, yakınlarına ve Rus halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyorum."

- "Teröre teslim olmamak, yurttaşlık görevimiz"

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar da Türkiye'nin dün akşam yine bir terör eylemiyle sarsıldığını belirtti.

Makina Mühendisleri Odası olarak bu terör eylemini kınadıklarını, lanetlediklerini vurgulayan Çakar, "Huzur ve güvenliğe duyduğumuz ivedi gereksinime işaret etmek istiyoruz. Patlayan bombaları, katliamları, ölümleri kaderimizmiş gibi benimseyemeyiz, alışamayız. Türkiye'yi saran terör dalgaları mutlaka durdurulmalıdır. Teröre teslim olmamak, alışmamak, ölümleri kutsamamak, insanı, yaşamı, barışı, toplumsal refah ve huzuru savunmak yurttaşlık görevimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler