Rıza Kayaalp 3. kez şampiyon

Rıza Kayaalp 3. kez şampiyon

Güreş Şampiyonası'nda 5. gün 1 altın ve 2 bronz kazandık...

Gürcistan'ın başkenti Tiflist'te devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nın 5. gününde Rıza Kayaalp, altın madalya kazandı. Diğer güreşçilerim Fatih Üçüncü ve Cenk İldem de bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye, bu sonuçlarla şampiyonada 2 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalyaya ulaştı. Türkiye, ilk 4 günde erkekler serbest stil 120 kiloda Taha Akgül ile altın, erkekler serbest stil 66 kiloda Yakup Gör ile gümüş, erkekler serbest stil 55 kiloda Sezar Akgül ile bayanlar 59 kiloda Hafize Şahin ile bronz madalya elde etmişti.

***5. GÜN***

RIZA KAYAALP, 3. KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU...

Avrupa Güreş Şampiyonası'nın 5. gününde Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi oldu. Fatih Üçüncü ve Cenk İldem de ülkemize bronz madalya kazandırdı. Grekoromen stil 120 kiloda ülkemizi temsil eden Dünya ve Avrupa Şampiyonu, Olimpiyat Oyunları 3'ncüsü milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, Gürcistan'da da şampiyonluğa ulaştı. İlk turda Azerbaycan'dan Radomin Petkovic, çeyrek finalde Belarus'tan Ioseb Chugoshvili'yi yenen Rıza Kayaalp, yarı finalde de ev sahibi ülkeden Guram Pherselidze'yi mağlup ederek finale yükseldi. Milli güreşçimiz, finalde Ukrayna'dan Yevhenii Orlov'u da 2 devrede mağlup ederek, 3. Avrupa Şampiyonluğu'na ulaştı.

Grekoromen stil 55 kiloda geçtiğimiz sezon Avrupa 3'ncüsü olan Fatih Üçüncü, aynı başarıyı Gürcistan'da da yakaladı.. İlk turda ev sahibi ülkeden Lasha Gogitadze'yi mağlup eden Fatih Üçüncü, çeyrek finalde Azerbaycan'dan Elchin Aliyev'e yenilen Fatih Üçüncü, Azeri güreşçinin finale yükselmesiyle repesaj maçına çıktı. Repesajda Sırbistan'dan Kristian Gazdag'ı yenen güreşçimiz bronz madalya için mindere çıkmaya hak kazandı. Fatih Üçüncü, Moldova'dan Victor Ciobanu ile yaptığı bronz madalya müsabakasını da kazanarak Avrupa 3'nüsü  oldu.

Grekoromen stil 96 kiloda Dünya üçüncüsü güreşçimiz Cenk İldem, Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalyanın sahibi oldu. Güreşçimiz, ilk turda Litvanya'dan Vilius Laurinaitis, ikinci turda Rusya'dan Nikita Melnikov'u mağlup etti. Çeyrek finalde Ermenistan'dan Artur Aleksanyan'a yenilen Cenk İldem, Ermeni güreşçinin finale yükselmesiyle repesaj maçına çıkmaya hak kazandı. Repesajda Gürcistan'dan Soso Jabidze ile karşılaşan güreşçimiz müsabakayı kazandı. Cenk İldem, 3'ncülük maçında Azerbaycan'dan Shalva Gadabadze'yi yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

60 kiloda ülkemizi temsil eden Rahman Bilici ise, ilk turda Ukrayna'dan Lenur Temirov'a yenildi. Ukraynalı güreşçinin yarı finalde elenmesiyle Rahman Bilici, şampiyonaya veda etti.

Önceki ve Sonraki Haberler