"Rio Olimpiyatları için A barajı başarıdır"

"Rio Olimpiyatları için A barajı başarıdır"

Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Bozdoğan:

İSTANBUL (AA) - ALİM TUNÇAY - Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Bozdoğan, 2016 Rio Olimpiyatları için sporcuların A barajını geçmesinin başarı olacağını, 2020 olimpiyatlarında madalya bekleyebileceklerini söyledi. 

Dünyaca ünlü yüzücü Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman'ın Türkiye Yüzme Milli Takımı'nın başdanışmanı olmasının ardından yapılan çalışmalar hakkında AA muhabirine bilgi veren Ozan Bozdoğan, şu anda yüzücülerinin derecelerinin sürekli iyiye gittiğini ve rekorların geldiğini kaydetti. 

Bowman ile Turkcell'in sponsor olması sayesinde anlaştıklarını vurgulayan Bozdoğan, "Turkcell'in sponsor olması bize büyük bir gelir kaynağı oldu. Yüzücülerimizi ABD'ye gönderdik. Hem altyapıları hem de vizyonları gelişiyor, dereceleri düşüyor. Türkiye'de yüzme antrenman programları, altyapı ve vizyon olarak büyük bir değişim geçiriyor. Zaten şu an biz daha çok alt yapıya çalışıyoruz. Yüzme çünkü çok uzun süre çalışma gerektiren bir spor. Yavaş yavaş ilerleme kaydedilerek, inşallah 5-6 sene içinde sonuçları almayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Rio 2016 için hedeflerinin sporcularının A barajını geçmesi olduğunu vurgulayan Ozan Bozdoğan, şöyle devam etti:

"Önümüzde uzun bir süreç var, yavaş yavaş hazırlanıyoruz. Kamuoyunun da biraz sabırlı olması lazım. Turkcell'in bize sponsor olmasının nedeni yüzme federasyonundaki gelişimden kaynaklanan bir durum. 2016 Rio'da A barajı başarıdır. Bugüne kadar 1 sporcumuz A barajını geçmişti. O yüzden A barajını geçip, Rio'da yarı final ve finallerde yüzmemiz bizim için başarı olacak. İnşallah 2020 olimpiyatlarında artık madalyaları göreceğimize inanıyoruz."

 

- "Bowman sporcularımızla çok ilgileniyor"

 

Ozan Bozdoğan, Bowman ile ABD'de 5 milli yüzücünün çalıştığını, bu sayının daha da artabileceğini söyledi. 

ABD'ye giden sporcuların ilk etapta zorlandığını anlatan Bozdoğan, şunları kaydetti:

"Bowman ile 5 sporcumuz çalışıyor. ABD'deki sistem çok daha sert olduğu için ilk etapta zorlandılar. Burada kulüplerde biraz daha gevşek çalışabiliyorlardı. Orada biraz daha sert, disiplinli çalışıyorlar, daha fazla yoruluyorlar. Gelişimi çok daha çabuk gösteriyorlar. İlk yarışlarında hepimiz büyük bir performans gelişimi bekliyoruz. Bowman çok iyi bir antrenör, çocuklarla çok ilgileniyor. Performansa göre sporcu sayısı artacak. Alttan gelenleri hep takip ediyoruz. Burada 5 tane merkezimiz var. Bowman buraya da bir antrenör gönderdi. O da bütün merkezleri devamlı dolaşıyor."

 

- "Avrupa'da ses getireceğiz"

 

Ozan Bozdoğan, gelecek yıl Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 4-5 madalya alacaklarına inandığını belirterek, "İnşallah olimpiyatlara gitmeden Avrupa'da ses getireceğiz" dedi.

Avrupa Gençler Şampiyonası'nda madalya alan ancak ABD'ye gidince performansı düşen Ediz Yıldırımer'in toparlanacağına inandığını dile getiren Ozan Bozdoğan, "Ediz, Avrupa gençlerde madalya almıştı. ABD'ye gidince bir sıla özlemi oluyor. ABD ile Türkiye hem kültürel hem soysal olarak da çok farklı.  ABD'ye gittiği zaman insan sorunlar yaşayabiliyor. Antrenman programın, bütün çevren değişiyor. Bunlardan kaynaklanan performans düşüklüğü de olabilir. Ancak Ediz, fiziksel ve düşünce olarak çok kuvvetli bir çocuk. Toparlayacağına inanıyorum. Kendi isteği üzerine antrenör değişimine gitti. Kendisinden beklentilerimiz var" diyerek sözlerini tamamladı. 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı