Rio 2016

Rio 2016

- Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanı Zhukov, yaklaşık 270 Rus sporcunun olimpiyatlarda yer alabileceğini açıkladı


RIO DE JANEIRO (AA) - Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları'nda doping suçlamasından aklanan yaklaşık 270 Rus sporcu yarışabilecek.

Rus haber ajansı TASS'a açıklamalarda bulunan Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanı Alexander Zhukov, oyunlarda yaklaşık 270 sporcunun yarışabileceğini söyledi.

Rusya'yı olimpiyatlarda temsil edecek sporcuların nihai sayısı ise Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) yarınki toplantısının ardından belli olacak.

IOC'nin düzenlenen son toplantısında Rus boksörler, tenisçiler, judocular ve atıcıların da olimpiyatlarda yarışması onaylanmıştı.

Son olarak Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA), dopi̇ng testi̇ne sokulan 11 Rus sporcunun Rio'da yarışmasına engel bir durum olmadığını açıklamıştı.

Rusya Olimpiyat Komitesinin listesinde 387 sporcu yer alıyor.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinin (CAS) onayının ardından doping kullandığı tespit edilen Rusya Atletizm Federasyonuna bağlı 68 Rus atletten 67'sine olimpiyattan men cezası verilmişti.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA), devlet desteğiyle sistematik olarak doping yapıldığı gerekçesiyle Rusya'nın hiçbir spor branşında olimpiyatlarda yer almaması gerektiği yönünde yayımladığı tavsiye niteliğindeki raporu ise IOC tarafından destek görmemişti.

IOC, Rus sporcuların 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılabilmeleri için WADA'nın uluslararası kriterlerine uygun olduğunu ispatlama, bağlı oldukları spor branşındaki uluslararası federasyonun kontrolünden geçme ve daha önce doping cezası almamış olma şartlarını getirmişti.

Bu nedenle birçok Rus sporcunun Rio'ya katılım durumu, oyunların başlamasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen netlik kazanamamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler