RİDA'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

RİDA'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği'nin topladığı 1 tır dolusu yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi.Dernekten...

 RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği'nin topladığı 1 tır dolusu yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi.

Dernekten yapılan açıklamada, savaşın başladığı günden bu yana Suriye'nin değişik bölgelerine çeşitli zaman dilimlerinde yardımların ulaştırıldığı belirtildi. 

Devam eden savaşta, saldırıların hedefi olan Türkmenlerin yalnız bırakılmasının doğru olmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın binlerce milis desteğiyle Türkmen dağında ilerleyen Suriye ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzere. Yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Yine binlerce yaralının haberleri geliyor. Yapılan katliam nedeniyle 40 bin sivil göç etmek zorunda kaldı. Kış ayının da yaklaşması sebebiyle çocuklar, kadınlar ve hastaların çok güç durumlar yaşadığı belirtildi. Bizler bölgenin en acil olan ve istenen ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Bölgeye gönderdiğimiz malzemeler arasında un, gıda, battaniye, çocuk kabanları, yatak, kışlık elbiseler, soba ve ilaç gibi malzemeler bulunuyor. Yardımlarını esirgemeyen halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Zaman kardeşe yardım zamanı."

 

Kaynak:Haber Kaynağı