RİBAT yüz güldürüyor

RİBAT yüz güldürüyor

Ribat İnsani Yardım Derneği, Ilgın Şubesi aracılığı ile Ilgın ve çevresinde bulunan Suriyeli ailelere gıda, oyuncak, kıyafet, kışlık battaniye, yatak, halı yardımı yaptı.

Ribat Eğitim Vakfının gönül birliği yaptığı kurumlardan Ribat İnsani Yardım Derneği Sudan, Moro gibi bölgelerde yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra ülkemizde de çeşitli bölgelerde insani yardım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Ribat İnsani Yardım Derneği en son Ilgın Şubesi vasıtasıyla Ilgın ve çevresinde bulunan Suriyeli ailelere gıda, oyuncak, kıyafet, kışlık battaniye, yatak, halı yardımı yaptı.

Ailelerin sağlık taramaları da Ribat İnsani Yardım Derneğinin doktorları tarafından yapılırken

gerekli görülen hastalar çeşitli hastanelere tedavi edilmek üzere gönderildi.

Ayrıca Ribat İnsani Yardım Derneği tarafından, bedensel özürlü olan Suriyelilere de tekerlekli sandalye temin edildi.

Ribat İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Seyit Duman konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Seyit Duman "Suriyeli kardeşlerimizi biz her zaman muhacir olarak görüyoruz ve Medineliler Muhacirlere nasıl davranmışsa biz de öyle davranmamız gerektiğine inanıyoruz.

Ribat İnsani Yardım Derneği olarak bu tür çalışmaları hem Konya merkez de, hem ilçelerimiz de hem de ülkemizin çeşitli bölgelerinde yapmaya devam edeceğiz.

Şunu herkesin bilmesi gerekir, ülkemizdeki Suriyeli ailelerin bir çoğu gerçekten çok zor şartlarda yaşamlarına devam etmeye çalışıyorlar. Bir çoğu dil sıkıntısı çektiği için çalışamıyor, kültürel farklılık etkiliyor ihtiyaçlarını bile ifade edemiyorlar. Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimiz hala ciddi anlamda yardıma ihtiyaç duyuyorlar. 

Ribat İnsani Yardım Derneğimizin Ilgın temsilciliğine de bu çerçevede teşekkürlerimi sunuyorum. Zira Ilgın'daki temsilciliğimizdeki kardeşlerimiz Suriye'den gelen, muhacir kardeşlerimize sadece gıda, sağlık, kıyafet, oyuncak yardımı yapmadılar, aynı zamanda bir Ensar hassasiyetiyle Suriyeli kardeşlerimize gönüllerini açmış oldular.

Biz Sudan'da yetimlere sahip çıkarken, Moro'da kardeşlerimizin yanında olurken Suriye'den ülkemize gelmiş kardeşlerimize gözümüzü kapatamazdık ve kapatmıyoruz.

Bundan sonra da bu yardımlarımız artarak devam edecektir." dedi.

Ribat İnsani Yardım Derneği Ilgın temsilciği tarafından yürütülen yardım çalışmalarının önümüzdeki günlerde de devam edeceği ifade edildi.

Diğer taraftan Ribat İnsani Yardım Derneği, Sudan'da kurduğu külliye ve aşevi ile Afrika projesini yürütürken, Moro gibi Müslümanların sürekli zulme uğradığı bölgelere de sürekli insani yardım, radyo kurulması, teknik yardım gibi çalışmalar yapıyor.

Dünyanın dört bir tarafından yetim çalışmaları, insani yardım çalışmaları sürerken Ribat İnsani Yardım Derneği ülkemizdeki Suriyelilere yönelik de yoğun yardım faaliyetleri yürütüyor.