Ribat Ankara'da toplandı

Ribat Ankara'da toplandı

Ribat Eğitim Vakfı Genel İdare Kurulu Toplantısı ile Eğitim Kampı Ankara'nın Haymana İlçesinde Ravza Otelde yapıldı.

3 gün süren eğitim kampında Ribat Eğitim Vakfı Onursal Genel Başkanı Abdullah Büyük Hoca Efendi'de bir konferans verdi.  Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan Ribat Eğitim Vakfının yaklaşık 20 il ve 50'nin üzerindeki ilçedeki şube ve temsilcilikleri ile gönül birliği yapmış olduğu dernek ve kuruluşların temsilcileri Ankara'nın Haymana İlçesinde Ravza Otelde bir araya geldi.  Genel İdare Kurulu Toplantısının da yapıldığı eğitim kampı 3 gün sürdü.  Ribat Eğitim Vakfının geleceği ile ilgili önemli kararların alındığı toplantıda Ribat Eğitim Vakfı Genel Başkan Vekili İrfan Altun konuyla ilgili bir açıklama yaptı.  Ribat Eğitim Vakfı Genel Başkan Vekili İrfan Altun, "il ve ilçe yapılanmaları ile Ribat ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Önümüzdeki süreçle ilgili de bu toplantıda önemli kararlar aldık. Konya Genel Merkez olarak devam edecek. Özellikle teşkilatlanma konularında önemli adımlar atacağız.

Ribat Eğitim Vakfı ülkemizdeki ve dünyadaki değişimi çok iyi görmektedir. Bu değişime ayak uyduramayanların da önümüzdeki yıllarda varlıkları ciddi anlamda sorgulanır hale gelecektir. Ribat değişimi çok iyi hissetmektedir ve bu değişime ayak uydurarak, kendisini yenilemektedir.  İl ve ilçelerdeki şube ve temsilciliklerin daha sistemli bir şekilde koordineli olarak hizmet ağlarını genişletmesi için çalışmalar yapılacaktır.

Öğrenci yurtları, eğitim kurumları, aşevleri, yurt dışı insani yardım alanlarındaki çalışmalarımız genişleyerek devam edecektir.

Medya alanında da önümüzdeki süreçte radyolarımızın yanı sıra önemli adımlar atmayı planlamaktayız. Biz Ribat olarak ümmete layıkıyla hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük ise önümüzdeki süreçte Ribat'ın çok önemli atılımlara imza atacağını belirtti.

Muzaffer Büyük şöyle konuştu, "Ribat olarak öncelikle yapmadığımız şeyleri konuşmama konusunda prensip kararı aldık. Biz önce yapacağız sonra konuşacağız. Abartarak değil, iyisini yaparak konuşacağız. Yeni yapılanma sürecine giriyoruz, Ribat Eğitim Vakfı bundan sonraki süreçte daha önce var olan enerjisini daha sistemli bir şekilde yöneterek ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından olma sorumluluğu ile yeni atılımlar yapacaktır."

Ribat Eğitim Vakfının GİK toplantısı sonrası Ribat Eğitim Vakfı Onursal Genel Başkanı Abdullah Büyük Hoca Efendi de bir konferans verdi.

Bu tür eğitim kamplarının yenilenmede, canlanmada önemli işlevler yürüttüğünü ifade eden Abdullah Büyük Hoca Efendi şöyle konuştu,

"İnsan unutur, Kuran'ı Kerim bize hatırlatmayı emrediyor. Müslümanlık varlığımızın farkına varmayı hatırlatma için bu programlar önemlidir.

Bütün varlığımızla Allah'a iman etmeli ve teslim olmalıyız. Kuran'ı Kerim diyor ki, "Siz insanlık için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülüğü nehyedersiniz."

Bu ne demektir çok iyi anlamalıyız. Mesela şu anda iyiliği emretmek sosyal medyada güzelliği, iyiliği yaymaktır.

İyiliği emretmek, siyasette adaleti, iktisatta ise faydalı olanı sağlamaktır.

Bugün biz sadece bu çizgileri oluştursak bu toplum tüketim toplu olmaz, üretim toplumu olur.

Müslümanların kurduğu MÜSİAD gibi işadamları denekleri iyiliği emretmektir ve iktisat konusunda çok önemli işlevler yürütmektedirler.

Kötülükten nehyetmek ise sosyal hayatta kötülüğü yayan yanlışları ortadan kaldırmaktır.

Haksızlık varsa kötülük var olur, terörizm var olur. İşte bunu ortadan kaldırmak gerekir.

Sosyal hayatta kötülük ve çirkinlik yayanlara karşı, yapanlara karşı mücadele edeceksin, ilimde gerçekleri gizleyenlere karşı olacaksın, yanlışların önlenmesini sağlayacaksın, siyasette adaleti sağlayacaksın, zulme vesile olanlara karşı çıkacaksın, iktisatta ise haksız kazanca ve israfa neden olacak her türlü olumsuzluklara karşı faaliyet göstereceksin.

İşte bunları yaptıktan sonra Rabbimize de hakkıyla iman ettiğimizde en hayırlı ümmet olmayı başarırız."

Ribat Eğitim Vakfının düzenlemiş olduğu eğitim kampı ve GİK toplantısı çeşitli il ve ilçelerden gelen Ribat mensuplarının toplantılarına da vesile oldu.

Hanım birimleri yaptıkları faaliyetleri anlatırken, hanımlara yönelik tanışma ve kaynaşma programları da kampta yer aldı.

Geleneksel olarak düzenlenen eğitim kampı, dualarla son buldu.