Rekabet Kurulunda sözlü savunma toplantısı

Rekabet Kurulunda sözlü savunma toplantısı

Antalya'da turizm sektöründe faaliyet gösteren 4 şirketin sözlü savunması alındı

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulunca, Antalya'da turizm sektöründe faaliyet gösteren ve haklarında soruşturma yürütülen 4 teşebbüsün sözlü savunması alındı.

Rekabet Kurumundaki toplantı, Kurul Başkanı Ömer Torlak başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Torlak, Antalya Pegas Otelcilik Turizm İnşaat Taşımacılık ve Ticaret Limited Şirketi, Odeon Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi, Alkan Grup Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi ve V Turizm Seyahat Acentalığı Taşımacılık İnşaat Ticaret Anonim Şirketi hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmediklerinin tespiti için soruşturma açıldığını anımsatarak, sözü soruşturma heyetine verdi.

Soruşturma heyeti yetkilileri, IATI Turizm Ticaret Anonim Şirketinin başvurusu üzerine yürütülen soruşturma sonucunda, söz konusu şirketlere dikey ve yatay anlaşmalar yoluyla ilgili kanunu ihlal ettikleri gerekçesiyle idari para cezası uygulanması gerektiği kanaatine ulaştıklarını bildirdi.

Şirketlerin temsilcilerince yapılan savunmalarda, soruşturmaya konu dönemde yatay ve dikey anlaşmaların söz konusu olmadığı ve iddiaların asılsız olduğu ileri sürülerek, herhangi bir ihlal ve yaptırım kararı verilmemesi gerektiği kaydedildi.

Kurulun soruşturmaya ilişkin nihai kararını 23 Kasım'da açıklayacağı belirtildi. Kararın bu tarihten önce alınması durumunda kurumun internet sitesinden bilgilendirme yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler