Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulunca, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ile Sarsılmaz Silah Sanayi AŞ arasında ortak bir girişim şirketi kurulmasına onay verildi

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulunca, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) ile Sarsılmaz Silah Sanayi AŞ arasında ortak bir girişim şirketi kurulmasına izin verildi.

Kurul tarafından alınan kararlar Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, Borealis AG, Nova Chemicals Inc. ve Total Refining Petrochemicals&Refining USA Inc. tarafından polietilen üretimi ve satışı gerçekleştirmek üzere bir ortak girişim kurulması işlemi onaylandı.

Votorantim Geraçao de Energia S.A. ile Canada Pension Plan Investment Board tarafından VTRM Energia Participaçoes üzerinde ortak kontrol tesis edilerek ortak girişim kurulması işlemine izin verildi.

TUSAŞ/TAI ile Sarsılmaz Silah Sanayi AŞ arasında bir ortak girişim şirketi kurulması işlemi uygun bulundu.

International Business Machines Corporation ile A.P. Moller-Maersk A/S arasında GTD Operations LLC unvanlı bir ortak girişim şirketi kurulması işlemi onaylandı.

Eczacıbaşı Holding AŞ bünyesindeki Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı AŞ ile Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Tüketim Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kontrolündeki Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı AŞ'nin bir kısım hissesinin Metro Yatırım Menkul Değerler AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi.

ILVA Group kontrolündeki bazı İtalyan çelik iş birimlerinin taraflar arasında akdedilen İşkolu Kira ve Alım Anlaşması hükümleri çerçevesinde ArcelorMittal InvestCo Italy S.r.l tarafından devralınması işlemi uygun bulundu.

Evrencik Rüzgar Enerjisinden Elektrik Üretim Ltd. Şti. hisselerinin ve tek kontrolünün Gencer Enerji Üretim ve Yatırım Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Akfen Altyapı Danışmanlık AŞ'nin IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği AŞ'deki belli oranda payının Akfen Holding AŞ'ye devretmesi işleminin kapsamda olmadığı kararına varıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :