Rampalı’da Tatlı Telaş Başladı

Rampalı’da Tatlı Telaş Başladı

Konya’nın kitap ve kırtasiye çarşısı olarak bilinen Rampalı Çarşı, 2017 – 2018 Eğitim Öğretim döneminin başlamasına günler kala tatlı telaşıyla esnafların yüzlerini güldürüyor

Konya’nın okul araç gereçleri alışverişi için önemli merkez olan Rampalı Çarşı’da yeni döneme hazırlıklar başladı. Okulların kapalı olduğu yaz aylarında işlerin olmadığını söyleyen esnaflar, okulların açılmasıyla birlikte çarşının birden bereketlendiğini ifade ettiler. Velilerin ve öğrencilerin buradan her istediğini bulması için tüm eksikliklerini tamamlaya çalıştıklarını aktaran çarşı esnafı her yıl aynı heyecanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

rampali-carsi-haber--(3).jpg

DEFTER VE KİTAPTA STOK BAŞLADI

Okullar açıldıktan birkaç gün sonra velilerin ve öğrencilerin, okulların belirlediği ihtiyaç listesiyle çarşıya akın ettikleri günü bekleyen esnaflar en çok defter ve kitap stoku yapmaya çalışıyorlar. Çeşit çeşit defterin yer aldığı kolilerde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okul kitapları da kolilerle çarşıya getiriliyor. Bunların yanında okul araç gereçleri için birçok aksesuarın da siparişleri çarşıya geliyor. Yakında öğrenci ve velilerin adeta istilasına uğrayacağı çarşının dışındaki esnaflarda bu bereketli hareketlilikten faydalanacak.

rampali-carsi-haber--(5).jpg

LİSELİLER VE ÜNİVERSİTELİLERİN UĞRAK MEKÂNI

Öğrenciler için adeta bulunmaz nimetleri barındıran Rampalı Çarşı, Konya’daki liseli ve üniversiteli öğrencilerin tüm isteklerine hizmet etmeye de çalışıyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin piyasada ender olan ders kitaplarının bulunmasında tek adres olan Rampalı Çarşı, üniversitelerin açılmasından sonra da hareketli günlerine devam ediyor. okulların açık olduğu Eylül – Haziran ayları arasında yoğun iş günleri yaşayan çarşı yaz tatillerinde ise adeta sinek avlıyor.

rampali-carsi-haber--(12).jpg

BÖLGENİN KÜLTÜR MERKEZİ 

Konya’da öğrencilik yapan ve sanatla uğraşan insanların sık gittiği çarşı adeta bölgenin kültür merkezi olmayı da başarmış durumda. Çarşıda; kitap ve kırtasiyecilerin yanında, sahafçılar, ve kitap basım evleri de bulunuyor. Kültürel faaliyetlerin gerçekleştiği çarşıda ayrıca, müzik aleti yapımı, satışı ve kursu, resim yapımı ve kursu, fotoğraf sanatçıları, hattatlık, özel ders hocaları gibi çeşitli konularda da faaliyetler yürütülüyor. Bunların yanı sıra çarşıda kültür ve sanat derneklerinin merkezi burada yer alıyor.  Servet R. Çolak – Memleket

rampali-carsi-haber--(11).jpg