Prof. Saim Sakaoğlu Selçukya Onursal Başkanı oldu

Prof. Saim Sakaoğlu Selçukya Onursal Başkanı oldu

Konya fikir dünyasının önemli isimlerinden Türk halk edebiyatı ve bilimi Profesörü Saim Sakaoğlu, Selçukya Kültür Sanat Derneği Onursal Başkanlığına seçildi

Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Konya'da 7 yıldır düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleri ile dikkat çeken Selçukya Kültür Sanat Derneği Onursal Başkanı oldu.

Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat, düzenlenen programda şöyle konuştu: "Derneğimizin 10 Şubat 2021 tarihli yönetim kurulu toplantısında dernek tüzüğünün 2. maddesinde yer alan ‘’Maddi ve manevi mirasımızın en temel unsurlarından Türk Kültürünü, Türk Dilini ve Türk Edebiyatını korumak yaşatmak, ulusal ve uluslar arası düzeyde Türkiye’nin ve Türk milletine has değerlerin tanınmasını sağlamak ibareleri gereğince ve hayatı boyunca yapmış olduğu örnek ve özverili çalışmalarla Türk Edebiyatına sayısız makale ve eserler kazandıran Prof. Dr. Saim Sakaoğlu'na derneğimizin Onursal Başkanlığı unvanı verilmiştir. Kabul ettikleri için teşekkür eder bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz. Aynı zamanda yapmış oldukları örnek çalışmalarla Konyamıza ve Türk Kültürüne katkıda bulunan Esin Çelebi Bayru, Fahri Özçakıl, Süleyman Ege ve Bahaddin Paslı'da derneğimizin son genel kurulunda Onur Kurulu Üyeliğine seçilmişlerdir."

saim-sakaoglu-esin-celebi.jpg

Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Temad Konya Şube Başkanı İsmail Sezer, Gönül Gözü Derneği Genel Başkan Vekili Hatice Hale Yücenurşen, Tümsander Konya Şube Başkanı Cengiz Çelik, TYB Konya Şubesi Yöneticileri, Konyalı Şair ve Yazarların katıldığı programda Onursal Başkan Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Onur Kurulu üyeleri Esin Çelebi Bayru, Gazi Süleyman Ege, Fahri Özçakıl ve Bahaddin Paslı'nın vefatı üzerine çocukları Cem ve Can Paslı'ya Onursal Başkan ve Onur Kurulu Üyeliği beratları takdim edildi.

saimsakaoglu-konya.jpg

Program Selçukya Şairlerinin günün anısına okumuş olduğu şiirlerin akabinde çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler