Polonya’dan Karadağ’a NATO desteği

Polonya’dan Karadağ’a NATO desteği

Polonya Savunma Bakanı Macierewicz: - "Polonya, Karadağ’ın NATO’ya katılım protokolünü onaylamaya hazır"

VİLNİUS (AA) - Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz, ülkesinin Karadağ’ın NATO’ya katılım anlaşmasını onaylamaya hazır olduğunu söyledi.

Polonya haber ajansı PAP’a göre Macierewicz, Varşova’da Karadağ Savunma Bakanı Milica Pejanovic-Durisic ile bir araya geldi. İkili görüşmede, Avrupa’daki sığınmacı krizi ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği gibi konular ele alındı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Macierewicz, Karadağ’ın NATO üyelik sürecinin devam ettiğini kaydederek, 5 Temmuz’da Balkan ülkesinin ittifaka katılacağından şüphe duymadığını dile getirdi.

Macierewicz, "Karadağ’a bu süreçte katkıda bulunmak istiyoruz. Polonya, Karadağ’ın NATO’ya katılım protokolünü onaylamaya hazır. Bu dikkate alınacaktır." ifadelerini kullandı.

Karadağ NATO’ya katılırsa, her iki ülkeyi birleştirecek şeylerin artacağını belirten Macierewicz, "Birçok sektörde, büyük fırsatlar oluşacak. İşbirliğimiz için çok yararlı olacak." dedi.

Katılım protokolünün imzalanmasının ardından Karadağ'ın NATO üyeliğinin kesinleşmesi için tüm ittifak üyelerinin parlamentolarından onay gerekiyor. Bu onaya kadar Karadağ, bu yıl boyunca NATO'nun tüm toplantılarına gözlemci olarak katıldı. Onayın ardından, Karadağ NATO'nun 29'uncu üyesi olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler