Polatlı'da Hacı Tuğrul Baba'yı anma etkinliği

Polatlı'da Hacı Tuğrul Baba'yı anma etkinliği

ANKARA (AA) - Oğuz Türkmen boylarının Anadolu'daki iskanına öncülük etmiş Türkmen dervişlerinden Hacı Tuğrul Baba, Polatlı'da düzenlenen etkinlikte...

ANKARA (AA) - Oğuz Türkmen boylarının Anadolu'daki iskanına öncülük etmiş Türkmen dervişlerinden Hacı Tuğrul Baba, Polatlı'da düzenlenen etkinlikte anıldı.

Çile Dağı eteklerindeki Hacı Tuğrul Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, Hacı Tuğrul Baba türbesi ve camisi ziyaret edildi, davetliler için aş döküldü.

Ekinlikte konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mahir Özel, adını Hacı Tuğrul Baba’dan alan mahallenin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak, tarihi değerlerini ortaya çıkartmak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Özel, "Anadolu erenlerini, Horasan erenlerini, yüzyıllar önce yaşadıkları bu topraklarda yad ediyoruz. Bilinmeyen tarihimizi bilinir yapıyoruz. Polatlımız topraklarında yer alan Karacaahmet, Karaahmet, Bacı, Hacı Tuğrul, Baba Yakup gibi mahallelerimiz, kadim tarihimizin simge isimlerini taşımaktadır. Hacı Tuğrul Mahallesi'nden başlattığımız bu etkinlikler Gordion, Sakarya Zaferi gibi diğer önemli değerlerimizin tanıtımıyla devem edecektir." dedi.

Hacı Tuğrul Mahallesi Muhtarı Mahmut Atalay ise tarihe sahip çıkma adına güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :