Savunma sanayisinin genç yetenekleri Konya'da yetişiyor

Savunma sanayisinin genç yetenekleri Konya'da yetişiyor

Konya'da bulunan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, savunma sanayi için ürettikleri mekanik parçalarla geleceğe hazırlanıyor. İşte öğrencilerin ve öğretmenlerin hedefleri...

Konya'da özel programlar ve projelerle donatılmış bir meslek lisesi olarak kurulan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, savunma sanayisi için önemli bir misyon üstleniyor. Öğrenciler, savunma sanayisi için 200'den fazla mekanik parça üretiyorlar. Bu parçalar arasında insansız hava araçları için kritik bileşenler de bulunuyor.

Savunma sanayisinin genç yetenekleri Konya'da yetişiyor

Lise öğrencileri, ürettikleri parçaların ülkenin savunma alanındaki geleceğine katkı sağlamaktan gurur duyuyorlar. İrem Yüceloğlu gibi öğrenciler, ürettikleri parçaların ülkeye ve insanlara fayda sağlamasıyla mutlu olduklarını belirtiyorlar. İHA'lar için çalışmanın, ülkenin savunma potansiyelini artırmaya yönelik bir adım olduğunu vurguluyorlar.

Savunma sanayisinin genç yetenekleri Konya'da yetişiyor

Eymen Efe Şanlı ise, savunma alanında mühendislik yapmayı hedefleyen öğrencilerden biri olarak, vatan için çalışmanın kendisini gururlandırdığını ifade ediyor. Şanlı, mezun olduktan sonra iyi bir mühendis olarak savunma sanayisinde önemli görevler üstlenmeyi amaçladığını belirtiyor.

Savunma sanayisinin genç yetenekleri Konya'da yetişiyor

Diğer bir öğrenci olan Eren Evren, üretim sürecinde kazandıkları deneyimlerin ileride mühendislik eğitimleriyle birleşerek ülkeye hizmet etmelerini sağlayacağını dile getiriyor. Savunma Mekanik Sistemleri Atölyesinin kurucu şefi ve makine alan öğretmeni Ali Demir ise, öğrencilerin bu alanda eğitim almak için hem akademik başarıya hem de işi sevmeye odaklanmaları gerektiğini vurguluyor.

Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, savunma sanayisi için yetişmiş genç mühendisler ve teknisyenler yetiştirmekteki kararlılığı, Türkiye'nin gelecekteki savunma ihtiyaçlarına önemli bir katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler