Piyanist Gülsin Onay'dan minik öğrencilere konser

Piyanist Gülsin Onay'dan minik öğrencilere konser

Devlet Sanatçısı Onay, Süleymanpaşa Bilim Sanat Merkezi öğrencilerine konser verdi

TEKİRDAĞ (AA) - Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay, Süleymanpaşa Bilim Sanat Merkezi öğrencilerine konser verdi.

Adına düzenlenen etkinlik kapsamında kente gelen Onay, Süleymanpaşa Bilim Sanat Merkezini ziyaret etti.

Onay, ziyarette minik öğrencilere Robert Schumann, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven ve öğretmeni Ahmet Adnan Saygun'un eserlerini icra etti.

Yaklaşık yarım saat süren konserde öğrenciler Onay'ı dikkatle dinledi.

Gülsin Onay konserin ardından yaptığı açıklamada, Tekirdağ'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ve Tekirdağ'ın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Müzikle ilgilenen çocukların şanslı olduğunu ifade eden Onay, "Müzikle sanatla uğraşan çocuklar çok şanslı. Özellikle burada eğitim almanız sizin için çok iyi. Ama öğretmenleriniz ne kadar iyi olursa olsun sizi daha iyi yapacak olan kendi çalışmalarınızdır. Yetenekli olmak yetmez. Çok çalışıp kendinizi geliştirmeniz gerekiyor." dedi.

Konserin ardından toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

- Gülsin Onay

Piyano eğitimine 3,5 yaşında başlayan ve ilk konserini 6 yaşında TRT İstanbul Radyosunda veren Onay, Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında 2 yıl Mithat Fenmen ve Ahmed Adnan Saygun tarafından Ankara’da özel eğitim verilerek 12 yaşında Fransa’ya gönderildi.

Paris Konservatuvarı yüksek bölümünden 16 yaşında, “Premier Prix du Piano” kazanarak mezun olan Sanatçı, Marguerite Long–Jacques Thibaud (Paris) ve Ferrucio Busoni (Bolzano) de dahil olmak üzere başlıca uluslararası yarışmalarda kazandığı ödüllerle uluslararası müzik kariyerine başladı.

Uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada, 64 ülkeyi kapsayan Onay'a, 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :