Pakistan'da "Dostluk ve Kardeşlik Yolculuğu" fotoğraf sergisi

Pakistan'da "Dostluk ve Kardeşlik Yolculuğu" fotoğraf sergisi

İSLAMABAD (AA) - Türkiye ve Pakistan ilişkilerinin tarihini anlatan "Dostluk ve Kardeşlik Yolculuğu-Pakistan ve Türkiye İlişkilerinin Fotoğraflı Araştırması"...

İSLAMABAD (AA) - Türkiye ve Pakistan ilişkilerinin tarihini anlatan "Dostluk ve Kardeşlik Yolculuğu-Pakistan ve Türkiye İlişkilerinin Fotoğraflı Araştırması" sergisi, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da açıldı.

Allame İkbal Üniversitesi İletişim Fakültesi Sergi Salonunda açılan sergiye, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, Rektör Yardımcısı Dr. Şahid Sıddıki, Lahor Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Türk Kültür Merkezi Müdürü Prof. Dr. Halil Toker ile çok sayıda öğretim üyesi ve davetli katıldı.

Sergi açılışını yapan Büyükelçi Yurdakul, iki ülke bayraklarının bağları ve kardeşlik kimliğini çok iyi yansıttığını belirterek, serginin geçmişi yeniden hatırlamak ve iki ülke ilişkilerini daha da güçlendirmek amacını taşıdığını söyledi.

Allame İkbal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sıddıki, açılışa katılan öğretim üyelerine seslenerek, "Ortak geçmişimizin herkes tarafından öğrenilmesi için öğrencilerinizi buraya getirin, bir tarih dersi de burada işleyin." diye konuştu.

Sıddıki, YEE ve diğer Türk kurumlarının etkinlikleriyle iki ülke halklarının birbirine daha da yakınlaştığını kaydederek, "Türkiye'de çok iyi üniversiteler var. Buradan öğrencilerin Türk üniversitelerinde Türkiye tarihi konusunda eğitim alabilmesi için desteklerinizi istiyoruz. Çünkü Türkiye tarihi sadece bir ülke tarihi değil, İslam tarihidir." ifadelerini kullandı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'in katılımıyla geçen hafta Ulusal Sanat Galerisi'nde de açılan sergi, 27 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :