Özgen Küçükkoner vefat etti

Özgen Küçükkoner vefat etti

3 dönem Konya Belediye Başkanlığı yapan Muhlis Koner'in torunu Avukat Özgen Küçükkoner vefat etti.

Bir dönem Memleket Dergi'de yazılar da yazan merhumun cenazesi bugün ikindi namazını müteakiben Hacıveyis Camii'nde kılınanacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Memleket ekibi olarak merhuma Allah'tan rahmet seven ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Özgen KÜÇÜKKONER kimdir?

1935 yılında Konya’da doğdu. Annesi Çelebi sülalesinden M. Muhlis Koner’in kızı Saniha Küçükkoner, babası öğretmen ve çiftçi Hacı Mustafa Muzaffereddin Küçükkoner’dir. İlk, orta, lise tahsilini Konya’da tamamladıktan sonra 1960 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.
 Avukatlık stajını ve askerlik görevini ifa ettikten sonra 1963 yılında Konya’da serbest avukatlığa başladı. Halen bu görevini sürdürmektedir.
Lise çağlarından beri sosyal faaliyetlere ve siyasete ilgi duyan M. Özgen Küçükkoner, yıllarca Konya Barosunda Yönetim Kurulu üyeliği, Başkan vekilliği ve on yılda Türkiye Barolar Birliğinde Konya temsilcisi olarak görev yaptı.
Bir ara siyasete atıldı. Bir siyasî partinin 1969-1972 yılları arasında da 3,5 yıl kadar il başkanlığında bulundu. Aynı partiden bir dönem için belediye başkanı ve milletvekili adayı oldu.
01.03.1978-01.03.1979 tarihlerinde de Konya Hukukçular Derneği başkanlığında bulundu. 2002-2004 yılları arasında da Konya Lisesi Mezunları Derneği Başkanlığı yaptı.
Bu arada Konya’da yayınlanan Yeni Konya, Anadolu’da Hamle, Kervan, Türkiye’de Yarın, Yeni Gazete, Konya Postası gibi çeşitli yerel gazetelerde makaleler ve köşe yazıları yazdı.
Ayrıca bazı meslekî dergi ve bültenlerde de hukukî görüş ve düşünceleri yayınlandı.
Yazar, yukarıda bahis edilen Yeni Konya, Konya Postası gazetelerinde yayınlanan yazılarını bir araya getirdiği ve “Köşe Yazılarım” adını verdiği kitabını 2003 yılında yayınladı. 2005 yılında da “Hayatın İçinden” ismini verdiği çeşitli sosyal, ekonomik ve kültürel olaylardaki anılarını, duygu ve düşüncelerini okuyucusuyla paylaşmış, topluma tuttuğu aynadaki gördüklerini anlatmıştır. 2007 yılında da hayatını ve eserlerini içeren “Konuşa Konuşa” isimli üçüncü kitabı yayınlanmıştır.
M. Özgen Küçükkoner, evli ve iki çocuk babasıdır.
Küçükkoner hâlen Akademik sayfa yazarları arasındadır.