Özboyacı “Altın Harfler Kitap Okuma Yarışması” Devam Ediyor

Özboyacı “Altın Harfler Kitap Okuma Yarışması” Devam Ediyor

Özboyacı Altın, çocuklara, gençlere ve yetişkinlere kitap okuma alışkanlığı ve bilinci kazandırmak için yeni bir yarışma düzenliyor.

 “Altın Harfler Okuma Yarışması” sloganı ile online olarak düzenlenecek ödüllü yarışma yoğun talep üzerine 14 Ekim 2017 Dünya Okuma Gününde saat 20:00‘da “altinharfler.ozboyaci.com.tr” web sitesi üzerinden online olarak yapılacak.

Katılımcı şartlarında yer alan kriterlere uygun herkesin katılabileceği yarışmaya 13 Ekim 2017 tarihine kadar “altinharfler.ozboyaci.com.tr” web sitesi üzerinden online olarak başvuru yapılabilecek.

Yarışma 2002 ve öncesi doğumlu olanlar yani 15 yaş üstü ve 2003 ile 2007 arası doğanlar 10-14 yaş aralığında olmak üzere iki ayrı yaş kategorisinde yapılacak. 1. kategoride soruların hazırlanacağı kitap Yavuz Bahadıroğlu “İnancın Zaferi Çanakkale” kitabıyken, 2. kategoride soruların hazırlanacağı kitap Vural Kaya’nın “Kutlu Peygamberim” isimli kitabı olacak. Kitapları katılımcılar kendilerini temin edeceklerdir. Her iki kategori için 30 sorunun yer alacağı yarışmada her bir soru için 30 saniye süre verilecek.

“Altın Harfler Okuma Yarışması” isimli ödüllü yarışmada 1. ve 2.kategoride dereceye giren yarışmacılar aynı ödüller ile ödüllendirilecek.

Özboyacı Altın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özboyacı yapmış olduğu açıklamada

“Oldukça yoğun ve karanlık gündemler arasında savrulmaktayız; etrafımızı saran ateş çemberi, Suriye’de yaşanan kaoslar, Filistin’de verilen mücadele, Myanmar’da yaşanan insanlık dramı, savaşlar ve dahası arasında bizi kendimize getirecek bir nefese ihtiyacımız var. Bizi özümüze yönelten, bizi biz yapan değerlerimize tekrar sarılmamız lazım.

Bu noktada Peygamber Efendimiz ile ilgili temel bir okuma kitabi Kutlu Peygamberim ile Türkiye Cumhuriyeti oluşumunu sağlayan ve yokluğa rağmen var olan inançla kazanılan İnancın Zaferi Çanakkale kitabını yeni nesillere örnek olması ibret almaları için seçtik.

Bu karanlık dönemde bir ümit ışığı olacak türde böyle bir faaliyete kendimizi mecbur hissettik.

Umarız bu çalışmamız yeni nesilleri donatmakla görevli Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından da örnek alınır ve daha çok etkin faaliyetler gerçekleştirilir. Biz de bundan çok büyük memnuniyet duyarız.

Yarışma da internet üzerinden katılım ile yapılacak olup 14 Ekim 2017 Dünya Kitap Okuma Günü saat 20.00 – 20.45 arasında gerçekleşecektir.” dedi