Otomobile yerleştirilen düzenekle mazot hırsızlığı

Otomobile yerleştirilen düzenekle mazot hırsızlığı

İstanbul'da araç içine kurdukları düzenekle tırların deposundan mazot çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da çaldıkları otomobile yerleştirdikleri düzenek yardımıyla tırların deposundan mazot hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde tır ve kamyon depolarından mazot çalan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelilerin araçtan inmeden, yanaştıkları tırların depolarını otomobilin içindeki bir düzenekle boşalttığını tespit etti.

Şüphelilerin ikiz plakalı, çalıntı bir otomobil kullandığını belirleyen polis, Arnavutköy'de takibe aldıkları aracı izlemeye başladı.

Ekipler, aracın park edildiği Başakşehir Şamlar Köyü'ndeki adrese operasyon düzenledi. Adreste bulunan Yunus Y. (26), Volkan Ö (26), M. Ö (23) ile G. T ( 23) gözaltına alındı.

Otomobili incelemeye alan ekipler, arka koltukların sökülerek tankerli bir düzenek kurulduğunu, bu düzenek sayesinde tırların yakıt deposundan mazotun vakumlanarak çalındığını tespit etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yunus Y. ve Volkan Ö. tutuklandı, diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler