Otel personellerine eğitim veriliyor

Otel personellerine eğitim veriliyor

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma-Eğitim Genel Müdürlüğü ve İl Turizm Müdürlüğümüz işbirliği ile şehrin Turizm kalite standartlarını yükseltmek için seri eğitim programı gerçekleştirilecek.

 

Konya Kültür ve Turizm Müdürü Abdulsettar Yarar tarafından yapılan yazılı açıklamada Konya’ya yerli ve yabancı turist sayısında artış olduğu söyledi. Yapılan açıklamada ziyaretçilerin artmasının ardından ilave sorumlulukların da arttığının altı çizildi. Bunun için yapılacak projeler kapsamında otellerdeki personelin eğitim seviyelerinin yükseltilmesi amaçlandı. Yarar açıklamasında, “Konya ve ülke turizmine hizmet eden eski ve yeni otellerin personelinin eğitim seviyelerini yükseltmek için 03-11 Eylül 2018 tarihleri arasında 5 ayrı branşta, toplamda 156 kişinin katıldığı eğitimler, 3 farklı otelimizde gerçekleştirildi.

Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Profesyonel Turizm Eğitimcileri tarafından Kat Hizmetleri, Ön Büro, Mutfak, Yiyecek ve İçecek servisi branşlarında mesleki işbaşı eğitim kursları verilmektedir. Otel Yöneticileri ise “Eğitici Olarak Yetiştirme” kursuna katılarak eğitimci yönlerini geliştirme imkânı bulmaktadırlar. Katılımcılar altışar gün süren eğitimlerin sonunda yapılacak sınav ile katılım belgelerini almaya hak kazanacaklardır.  Önümüzdeki günlerde eğitime katılan kursiyerlere katılım belgeleri törenle dağıtılacak olup ileriki tarihlerde katılamayanlar için yeni eğitimler organize edilecektir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma-Eğitim Genel Müdürlüğü’ne,  Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği’ne, katılımcılar ve programlarda ev sahipliği yapan otellerin yetkililerine teşekkür ediyor, eğitimlerin ilimiz ve ülkemiz turizmine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.