Ortadoğu barış süreci

Ortadoğu barış süreci

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Qiangba'yı kabul etti- İkili, Ortadoğu barış sürecine ilişkin son gelişmeleri, ABD'nin müzakereleri yeniden başlatma girişimlerini ele aldı

RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Qiangba Puncog'u kabul etti.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Ramallah'ta bir araya gelen ikili, Ortadoğu barış sürecine ilişkin son gelişmeleri, ABD'nin müzakereleri yeniden başlatma girişimlerini ele aldı.

Görüşmede, işgalin bitirilmesi ve 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız devletlerinin kurulması için iki devletli çözüm konusunda ısrarcı olduklarını ifade eden Abbas, Çin'in barış sürecine destek için sarf ettiği çabalardan övgüyle söz etti.

Qiangba da Çin'in, iki devletli çözüm temelinde bölgede istikrar ve barışın sağlanmasından yana tutumuna vurgu yaptı.

Qiangba ayrıca, Abbas'ın, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve iş birliği için gelecek hafta Çin'e bir ziyaret gerçekleştirecek olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in, "1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi" nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler