Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Anayasa değişikliği Türkiye için elzemdir, şarttır, geç bile kalınmıştır. Hatta Atatürk bile bunu denemek istedi"

UŞAK (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Anayasa değişikliği Türkiye için elzemdir, şarttır, geç bile kalınmıştır. Hatta Atatürk bile bunu denemek istedi" dedi.

Eroğlu, Uşak Valiliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada halk oylaması sürecinde 22 ilde program yaptığını, 168 tesisin temel atma ve açılışını gerçekleştirdiklerini, bu yatırımların değerinin yaklaşık 2 milyar lira olduğunu ifade etti.

Milletin bu çalışmaları gördüğünü, kendilerini her zamankinden daha coşkulu karşıladığını dile getiren Eroğlu, "Gittiğimiz tüm ilçelerde vatandaşların büyük teveccühü var, halk konuyu biliyor. çıkça itiraf edeyim Kılıçdaroğlu'ndan çok daha iyi kavramış durumda. Kılıçdaroğlu'nu Afyon'a davet edeceğim, bir istirahat etsin hamamda kese sabunla" dedi.

Anayasa değişikliği ile birlik ve beraberliğin artacağını, kavgaları sona erdirecek bu sisteme "hayır" diyenlerin tarih bilmediğini söyleyen Eroğlu, İsmet İnönü, Fahri Korutürk ve Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanlığı sırasında dönemin başbakanlarıyla yaşadığı krizlere dikkati çekti.

Eroğlu, "Anayasa değişikliği Türkiye için elzemdir, şarttır, geç bile kalınmıştır. Hatta Atatürk bile bunu denemek istedi. Menderes denemek istedi, Özal, Demirel denemek istedi. Herkes başkanlık sisteminin gelmesini istedi." diye konuştu.

- Helikopter kazası

İstanbul'daki helikopter kazasına de değinen Eroğlu, "Düşen helikopterde 5 kişinin hayatını kaybettiğini öğrendik, Allahtan rahmet diliyoruz, nasıl düştüğüyle ilgili bir bilgi yok, ölenlere rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler