Ömer Halisdemir kabri başında anıldı

Ömer Halisdemir kabri başında anıldı

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin sembol ismi Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Beldesindeki mezarında, silah arkadaşları tarafından anıldı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğine bağlı 99 şubeden, çok sayıda katılımcının bulunduğu anma töreninde TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen, kendi aralarından çıkan Halisdemir’in kahramanlığını yad etmek için bu ziyareti yaptıklarını anlattı. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda kahramanları unutturmamayı amaçladıklarını kaydeden Dürgen, “Dünyada örneği görülmemiş bu hain terör saldırısını unutturmamak için çabalıyoruz. Bir daha Türkiye'mizin böyle bir duruma düşmemesini sağlamak, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için her zaman üzerimize düşeni yapmak istiyoruz” dedi. Başkan Dürgen sözlerinin devamında : “Değerli Üyelerimiz, kıymetli misafirler, bizler mazisi şan ve şerefle dolu, gücünü Türk Milletinden alan Türk Silahlı Kuvvetlerinde; Türk Milletine başarıyla hizmet etmiş, Vatan, Millet ve Bayrak sevgisini her sevginin önünde tutmuş, Vatanın birlik ve bütünlüğünü, Türk Milletinin huzurunu canından aziz bilerek, kendini bu yolda feda edeceğine yemin etmiş, gerektiğinde ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışı ile Türk Milletine hizmet etmiş bir toplumuz. Bu nedenle bizler, geçmişte olduğu gibi bugün de vatanımızın bütünlüğüne devletimizin, milletimizin istiklal ve istikbaline her türlü tehdidin karşısında olarak, 15 Temmuz 2016’daki Türk Milletine yapılan hainliği, Türk devletine yönelik ihanet ve acımasız terör saldırısını unutmadık, unutmayacağız” dedi.

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Ülkenin her yerinden oldukça kalabalık bir katılımın gözlendiği ziyarete Konya adına Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Konya Şubesi Başkanı Hakan Topçu önderliğinde bir heyet de iştirak etti. Başkan Topçu her yıl Konya TEMAD olarak bu ziyarete farklı bir önem verdiklerini, ilerleyen dönemlerde sivil toplum kuruluşlarından da daha geniş katılım beklediklerini söyledi. Ziyarete katılan Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Fatma Şeref Polat ise “ Silah arkadaşlarının vefası çok anlamlı olmakla birlikte , Ömer Halisdemir şahsında tüm şehitlerimize bizlerin minnet borcu tarif bile edilemez. Bu yüzden Sayın Genel Başkan Hamza Dürgen‘e ve Kıymetli Başkanımız Hakan Topçu komutanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlere de böyle anlamlı bir günde yanlarında olma fırsatı verdikleri için .Eminim burada olmasa da birçok kardeşimizin yüreği bizimle burada atıyor” dedi. Tören, TEMAD’ın şehit anısına, ziyaretçilere verdiği sade bir yemek ikramı sona erdi.

omer-halisdemir-kabri--(1).jpg