Okulların yarın tatil olduğu iller

Okulların yarın tatil olduğu iller

Saat 20:00 itibariyle okulların yarın da tatil olduğu illerin listesi

BARTIN'DA EĞİTİME İKİNCİ KEZ ARA VERİLDİ

Bartın'da etkili olan kar nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Bartın'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşandığı için, okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim okulları ve özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri 09 Ocak 2013 tarihinde de tatil edildiği söylendi.

BAYBURT'TA EĞİTİME KAR TATİLİ

Bayburt'ta kar ve tipi nedeniyle eğitime yarın ara verilecek.

Bayburt'ta üç gün önce başlayan kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle il merkezi ve ilçelerde ilk, orta, lise ve dengi okullarda eğitime 09 Ocak Çarşamba günü de ara verilecek.

Bayburt'ta eğitime dün ve bugün ara verilmişti.

BİNGÖL’DE OKULLAR YARIN TATİL

Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar ile yarın il genelinde ilk ve ortaöğretim okullarının olumsuz hava şartları nedeniyle tatil edildiği belirtildi.

BİTLİS'TE OKULLAR YİNE TATİL EDİLDİ

Bitlis'te günlerdir devam eden kar yağışı eğitimin de aksamasına neden oldu.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, devam eden kar yağışı, tipi ve fırtınadan dolayı okulların yarın da tatil edileceği bildirildi. Açıklamada YİBO’ların dışında eğitime 1 günlük ara verildiği, hamile kamu çalışanı kadınlara ve özürlülere de yarın için idari izin verildiği belirtildi.

BURSA'NIN İLÇELERİNDE OKULLAR 1 GÜN TATİL

Bursa'nın merkez Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gürsu ile Orhangazi ve Büyükorhan ilçelerinde okullar yarın tatil edildi. Hamile ve engelli memurlar da yarın izinli sayılacak.

DÜZCE’DE 9 OCAKTA OKULLAR TATİL

Düzce’de, yoğun kar yağışı nedeniyle okullar Çarşamba günü tatil edildi.

Düzce Valiliği resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle Düzce’de Çarşamba günü okulların bir gün tatil edildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca aynı gün özürlüler ve hamilelerin de idari izinli olduğu belirtildi.

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, yoğun kar yağışında kapanan köy yolları için ekiplerin canla başla çalıştığını söyledi. Vali Adnan Yılmaz, kapanan köy yolları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Son süratle bütün ekiplerimiz sahada. Dün sadece iki köyümüz kalmıştı. Bugün de arkadaşlar saat saat ilerliyorlar. Bütün ekiplerimiz sahada, köylerimize ulaşıyoruz. O gayret ve çaba içindeyiz” dedi.

GÜMÜŞHANE’DE KAR TATİLİ UZADI

Gümüşhane’de olumsuz hava koşulları ve meteorolojinin yeni kar yağışı uyarısı nedeniyle okullar yine tatil edildi.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada Merkez ilçe ve Kelkit ilçesindeki tüm okulların 9 Ocak Çarşamba günü, Köse, Torul ve Şiran ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan okulların 9 Ocak Çarşamba günü ve Kürtün ilçesindeki köy ilköğretim okulları ile taşımalı eğitim yapılan okulların 9-10-11 Ocak tarihlerinde tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca Valiliğinin 2006 yılındaki genelgesi gereği okulların tatil edildiği günlerde engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayıldığı hatırlatıldı.

HAKKARİ’DE OKULLAR 3. KEZ TATİL

Hakkari Valiliği İl Hıfzı Sıhha Kurulu kararıyla il genelinde ilk ve orta dereceli okullar 3. kez tatil edildi.

Bir süre önce etkisini artıran kar yağışı nedeniyle onlarca köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari’de ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatil edilmişti. Akşam saatlerinde Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, başkanlığında toplanan Hıfzı Sıhha Kurulu kararı ile Hakkari merkez, Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde okul tatil sürelerinin 1 gün daha uzatıldığı açıklandı. Böylece ilde 3 gün içinde okullar üçüncü kez tatil edilmiş oldu.

KARS’TA EĞİTİM ÖĞRETİME KAR ENGELİ

Kars’ta 2 gündür etkili olan kar yağışından dolayı önceden 2 gün tatil edilen okullara 1 gün daha araverildi.

Kars’ta etkili olan 181 köyün kentle ulaşımını kesen kar, eğitim öğretimi de olumsuz etkiliyor. Kars’ta geçen hafta kar yağışından dolayı 2 gün tatil edilen okullar, kar yağışının etkili olması ve büyük ölçüde köy yollarının kapalı olmasından dolayı 1 gün daha uzatıldı.

KOCAELİ'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Kocaeli'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, vali yardımcıları ve milli eğitim müdürleri ile okulların tatil olup olmaması konusunda toplantı yaptı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Topaca, yarın için hava tahminlerini aldıklarını, il genelinde bu akşam saat 21.00'dan itibaren yoğun kar yağışı beklediklerini belirterek, öğrencilerin mağdur olmaması için il genelinde eğitime bir gün süre ile ara verileceğini belirtti.

Kamuda çalışan hamile ve engelli vatandaşların da idari izinli sayılacağını belirten Topaca, eğitimin-öğretimin perşembe gününden itibaren kaldığı yerden devam edeceğini bildirdi.

Öte yandan, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğünden kar tatiliyle bir açıklama yapılmadı.

KONYA'NIN 3 İLÇESİ

Konya'nın Halkapınar, Yunak ve Doğanhisar ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Halkapınar, Yunak ve Doğanhisar ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okul öncesi, özel eğitim merkezleri, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime bugün için ara verildiği bildirildi.

NEVŞEHİR’DE KAR TATİLİ 1 GÜN DAHA UZATILDI

Nevşehir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Nevşehir il genelinde kar tatili bir gün daha uzatıldı.

Nevşehir Valiliği tarafından 8 Ocak Salı günü başlayan kar tatili bir gün daha uzatıldı. Nevşehir il merkezi ve köylerdeki okullar 9 Ocak Çarşamba günü de tatil edildi. Nevşehir’de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan hamile kadınlar, engelliler ve kronik rahatsızlığı bulunanlara bir gün idari izin verildi.

NİĞDE'DE EĞİTİME KAR TATİLİ

Niğde merkez, merkeze bağlı köy ve kasabalar ve ilçelerde ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı sebebiyle 1 gün tatil edildi.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, Niğde Merkez, Merkeze bağlı köy ve kasabalar, Altunhisar, Bor ve Çiftlik ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 9 Ocak Çarşamba günü 1 gün tatil edilmiştir” denildi.

SAMSUN’DA BAZI OKULLARA KAR TATİLİ

Samsun’da olumsuz hava şartlarından dolayı merkez ve bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde okullar yarın (Çarşamba) tatil edildi.

Asarcık ilçelerinde olumsuz hava koşulları dolayısıyla eğitim öğretime 1 gün ara verilirken, Ayrıca Tekkeköy ilçesinde Seymenler, Zafer, Zafer Azmanlar, Çimenli ve Başköy Mantarlı İlkokulları, Terme ilçesinde de Dumantepe, Oğuzlu, Bazlamaç, Ambartepe Eroğlu, Şeyhli İlkokulları ve Ambartepe Çok Programlı Lisesi ile Canik ilçesinde de 25 okula 1 gün eğitim öğretime ara verildi.

Alaçam, Atakum, Bafra, Çarşamba, Havza, İlkadım, Kavak, Ladik, 19 Mayıs, Vezirköprü ve Yakakent ilçelerindeki okullarda eğitime devam edileceği açıklandı.

SİVAS'DA EĞİTİME KAR TATİLİ

Yoğun kar yağışı sonrası Sivas merkez ile bazı ilçelerde eğitime yarın da ara verildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas merkezde ilk ve orta dereceli okulların 9 Ocak için bir gün tatil edildiği, merkeze bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, kronik hastalar, hamileler ile engellilerin yarın bir gün idari izinli sayılacakları kaydedildi.

Bu arada Şarkışla, Gemerek ve Divriği ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle eğitime verilen aranın bir gün daha uzatıldığı belirtildi.

VAN - ERCİŞ VE ÇALDIRAN’DA OKULLAR YARIN TATİL
Van’ın Çaldıran ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereği, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm okulların yarın (Çarşamba) için tatil edildiği bildirildi. Van'ın Erciş ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

YOZGAT’TA 4 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yozgat’ta etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sebebiyle 3 ilçede bütün okullar bir ilçede de köy okulları ve taşımalı sistemle eğitim veren okullar tatil edildi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat’ta etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla Akdağmadeni, Çekerek ve Kadışehri ilçelerinde bütün okullar ile Yerköy ilçesinde ise köy okulları ile taşımalı sistemle eğitim veren okulların tatil 9 Ocak Çarşamba günü bir gün süreyle tatil edildiğini söyledi.

ZONGULDAK'TA EĞİTİME ARA

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı sebebiyle okullara bir gün daha ara verildi. Okullar 9 Ocak 2013 tarihinde de tatil edildi.

Zonguldak'ta dün başlayan kar yağışı sebebiyle okullar bu gün tatil edilmişti. Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İHA'ya yaptığı açıklamasında il genelindeki tüm okulların 9 Ocak 2013 tarihinde tatil edildiğini duyurdu. Kozlu, Kilimli, Merkez İlçe, Çaycuma, Devrek, Alaplı ve Ereğli'de okullara kar nedeniyle bir gün ara verildi.