Okullarda ikinci dönem başladı

Okullarda ikinci dönem başladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem başlangıcı sebebiyle Şehit Güner Altınok İlkokulu'nu ziyaret ederek bayrak törenine katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okullarda eğitim alan 20 milyon 481 bin öğrenci der başı yaptı.

Bakan Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması sebebiyle Ankara'nın Etimesgut İlçesinde bulunan Şehit Güner Altınok İlkokulu'nu ziyaret etti. Öğrencilerle birlikte bayrak törenine katılan Tekin, ardından sınıfları gezdi. Bakan Tekin'i giydikleri oyun kıyafetleri ile karşılayan öğrenciler, Tekin ile sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

Daha sonrasında okulun öğretmenler odasını ziyaret eden Tekin, öğretmenler ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu, öğretmenlerin isteklerini dinledi. Ardından öğretmenlerle fotoğraf çektiren Tekin, okuldan ayrıldı.

Okullarda ikinci dönem başladı

Bugün başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek. Ayrıca, ikinci dönem ara tatili 8-12 Nisan arasında yapılacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül'de başlayacak.

LGS 2 Haziran'da, YKS 8-9 Haziran'da

İkinci dönemde 8'inci ve 12'nci sınıfların sınavları gerçekleştirilecek. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran Pazar günü yapılacakken, üniversite adaylarına yönelik Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.