Öğrencilere altın değerinde 3 önemli tavsiye

Öğrencilere altın değerinde 3 önemli tavsiye

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönem ara tatili devam ederken, rehberlik uzmanları öğrencilere tatil günlerini eksik konuları kapatmak, bolca soru çözmek ve dinlenmek için değerlendirmeleri konusunda uyarıda bulunuyor.

Milyonlarca öğrencinin ara tatilin tadını çıkardığı bu dönemde, rehberlik uzmanları, öğrencilere tatil günlerini verimli bir şekilde geçirmeleri için çeşitli önerilerde bulunuyor. Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, öğrencilere, tatilin sadece bilgisayar oyunlarına odaklanmak olmadığını hatırlatarak, bu süreci eksik konuları kapatmak ve dinlenmek için kullanmalarını tavsiye ediyor.

Öğrencilere altın değerinde 3 önemli tavsiye

Aladağ, öğrencilere tatil günlerini üç ana bölümde değerlendirmelerini öneriyor.

- İlk olarak, uyku düzenine dikkat çeken uzman, bilimsel araştırmalara dayanarak gece 23.00 ile 03.00 saatleri arasındaki uykunun en verimli olduğunu belirtiyor.

- İkinci bölümde ise, öğrencilere eğlence ve dinlenme için 8 saatlik bir zaman dilimi ayırmalarını öneriyor. Ancak bu sürenin bilgisayar, cep telefonu ve sosyal medya üçgeninde geçmemesi gerektiğini vurguluyor.

- Üçüncü bölümde ise, 8 saatlik bir dönemin ders çalışmaya ayrılması gerektiğini belirten Aladağ, öğrencilere kitaplardan soru çözme ve eksik konularını kapatma konusunda uyarıyor.

Öğrencilere altın değerinde 3 önemli tavsiye

Öğrencilere yönelik önerilerinin yanı sıra Aladağ, ailelere de sorumluluk düştüğünü belirtiyor. Ailelere, çocuklarına sosyal sorumluluk projeleri verme, onlarla vakit geçirme ve örnek olma çağrısında bulunan uzman, bu sayede öğrencilerin sosyal hayattan kopuk olmamalarını sağlamayı hedefliyor.

Aladağ, sözlerini, "Bu tatil süresi, öğrencilerin şimdiye kadar öğrendikleri konuları güzel bir tekrar etme fırsatıdır. Sorumluluklarını yerine getiren, zamanını iyi yöneten öğrenciler, Kasım ara tatilinden sonra yeni döneme temiz bir sayfa ile başlayacaklardır" şeklinde tamamlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.