Öğrenciler "mercek" projesiyle güvende

Öğrenciler "mercek" projesiyle güvende

İzmir Emniyet Müdürlüğü, öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve kötü alışkanlıklara yönelmemeleri için geçen yıl başlattığı "Mercek" projesini, geliştirerek bu yıl da eğitim döneminde uygulamaya koydu - Emniyet Müdürü Aşkın: - "Çocuklarımızın iyi bir eği

İZMİR (AA) - İzmir Emniyet Müdürlüğünce, öğrencilerin okullardaki güvenliğinin sağlanması ve zararlı alışkanlıklardan korunmaları hedefiyle geliştirilen "Mercek Projesi" bu yıl geliştirilerek yeniden hayata geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün koordinasyonunda birçok şubeden ekibin katılımıyla geliştirilen, öğrencilerin eğitimlerini sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bir dizi önlemi içeren ve geçen yıl uygulanmasına başlanan "Mercek" projesinin, eksikliklerinin giderilerek 2016-2017 eğitim-öğretim yılında uygulamasına başlandığı bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumun geleceği öğrencilerin eğitimlerini sağlıklı sürdürebilmelerine önem verdiklerini, anne ve babaların gözlerini arkada bırakmayacak güvenli bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu doğrultuda geçen yıl başlanan "Mercek Projesi"ni geliştirerek bu eğitim döneminde de uygulamaya geçirdiklerini, okul ve çevrelerinde çeşitli önlemler aldıklarını, hassasiyetle çalıştıklarını belirten Aşkın, suç ve suçluya göz açtırmadıkları gibi öğrenci güvenliğini de en üst düzeyde tuttuklarını ifade etti.

Aşkın, "Okul çevrelerinde, öğrencilerin güvenliğini tehdit eden kişilere, uyuşturucu madde kullanımına teşvik eden etmenlere karşı her türlü tedbirimiz mevcut. Önlemlerimize velilerle, öğretmenlerle yapılan görüşmeler sonrasında ihtiyaca göre ilaveler yapıyoruz. Çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları, onların ve huzur içinde okullarına gidip gelebilmeleri, ailelerinin mutlu olması için ekiplerimiz gece gündüz sokakta olacak" diye konuştu.

Aşkın, velilerin de öğrencilerin güvenliğine yönelik endişeli bir durumla karşılaşmaları halinde, durumun aciliyetine göre "155 polis imdat"a telefonla ya da "Çocuk Şube Müdürlüğü-Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü" ekiplerine ulaşabileceklerini hatırlatarak, geleceğin teminatı çocukların sağlıklı gelişebilmesi için her türlü ihbarın titizlikle değerlendirileceğini vurguladı.

- Öğrenciye değil okul çevrelerine denetim

Proje kapsamında çevre risk etkenlerine göre kategorilendirilen kent genelindeki okullarda, ihtiyaca göre Çocuk Şube, Uyuşturucu ile Mücadele, Asayiş, Trafik Denetleme, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlükleri ile İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler ortak görev yapıyor.

Okul çevrelerinde öğrenciler için olumsuzluk oluşturan kişilerden sağlığa zararlı yiyecekleri satanlara, tütün ve uyuşturucu madde satışı, kullanımına kadar her türlü durumu değerlendiren ekipler, bunlara karşı önlemler alıyor.

Sorumlulukları dahilindeki okul çevrelerinin kontrolünün yanında, okul yönetimleri ve aile birlikleriyle diyalog halindeki Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerle de diyalog sağlayarak olumsuzluklara hızla müdahale ediyor.

Uyuşurucu ile Mücadele Şubesi ekipleri de okul çevrelerinde aldıkları önlemlerle uyuşturucuyla mücadeleye yönelik sürdürdükleri çalışmaların yanı sıra, aileleri ve öğrencileri de zararlı alışkanlıklara karşı seminerler, eğitim faaliyetleri ve broşürlerle bilinçlendiriyor.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipleri de farklı görünümlerde, okul çevrelerindeki şüpheli kişileri takip ediyor, gerektiğinde resmi ekiplerin desteğiyle müdahalede bulunuyor.

Trafik ekipleri de okul giriş ve çıkışlarında öğrencilerin güvenliğini tehlikeye düşürecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbiri alıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler