NÖROBİL-KON Toplantısında ‘Ustalık’ Konuşuldu

NÖROBİL-KON Toplantısında ‘Ustalık’ Konuşuldu

Nörobilim Topluluğu, Üyelerini Şiir ve Kitaplarla Buluşturarak Gençlerin Entelektüel Gelişimine Katkı Sağlıyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Nörobilim Eğitim ve Düşünce Topluluğu, üniversite öğrencilerini sadece alan bilgisi değil, aynı zamanda genel entelektüel, sosyal ve gönüllülük faaliyetleri ile de buluşturarak kapsamlı bir gelişim sağlıyor.

n1.jpg

Geçtiğimiz günlerde düzenledikleri "ŞİİRİNİ AL GEL" etkinliği, topluluk üyelerinin kendi dünyalarında iz bırakan şairlerin sevilen eserlerini okuyarak, şiirin hikayeleri üzerine etkileşimli bir platformda düşüncelerini paylaşmalarına olanak tanıdı.

Topluluk, sadece sosyal ve kültürel etkinliklerle değil, aynı zamanda "NÖROBİL-KON" çerçevesinde Nörobilim Konuşmaları düzenleyerek üniversite gençlerini disiplinleri dışındaki konularda da bilgilendirmeyi amaçlıyor.

n2.jpg

Topluluk danışmanı Ph.D. Ümit Savaş Taşkesen’in koordinasyonunda gerçekleşen ilk Nörobilim Konuşmaları oturumu, gençlerin Nörobilim alanındaki temel kavramları ve gelişmeleri ele alarak katılımcılara yeni bakış açıları kazandırdı.

n3.jpg

Ayrıca, "Kitapları Okuyor Konuşuyoruz" programı çerçevesinde yapılan kitap kritiği etkinlikleriyle de topluluk üyeleri, Robert Greene’in "USTALIK" kitabını inceledi. Topluluk, kitaptaki temel temaları ve ana fikirleri tartışarak yazarın hayatını, eserlerine yansımasını ve kitapta öne çıkan düşünceleri ele aldı. Topluluk üyeleri, kitaptan çıkarılan "Görev Çağrısı" üzerinden kendi yaşam hikayelerini, öğrenme ve kendini gerçekleştirme süreçlerini paylaşarak etkileşimli bir ortamda düşüncelerini ifade ettiler.

n4.jpg

Ümit Savaş Taşkesen, topluluk üyelerinin kendi okumalarını yaparak metin üzerindeki analizlerini diğer üyelerle paylaşmasının, sunum yapma, eleştirel okuma ve farklı düşünce perspektifinden metinleri anlama açısından katılımcılara büyük katkı sağlayacağını belirtti. Nörobilim Topluluğu olarak gençlerin ufkunu ve bireysel becerilerini geliştirecek yönde programlar yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.