Nijer Yolculuğu için hazırlıklar devam ediyor…

Nijer Yolculuğu için hazırlıklar devam ediyor…

Dost Eli Derneği Nijer’de gerçekleştirdiği çalışmalara yenilerini eklemek için önümüzdeki günlerde ülkeye gidiyor.

Şimdiye kadar ülkede gerçekleştirdiği çalışmalarla;  açlık, susuzluk ve hastalıklarla mücadele eden yoksul halkın yanında olmaya gayret gösteren Dost Eli bu sehayatte Keçi dağıtacak ve yapımı tamamlanan yeni su kuyularının hizmetini başlatacak.

 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SEÇER; “Afrika’nın en yoksul ülkelerinden olan Nijer’de yıllardır insanlık adına önem taşıyan kalıcı hizmetler gerçekleştirmekteyiz. Başta susuzluk olmak üzere birçok yokluğun insanları çaresiz bıraktığı ülke yıllardır kalıcı hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Su kuyuları açıyor, yoksul halkın geçim kaynaklarını artırmak için Keçi dağıtıyoruz. Dağıtığımız keçiler sütüyle halkın hem açlığına çare oluyor hem de üreyerek gelir kaynağı haline dönüşüyor. Yaptığımız bu çalışmayla yıllar içerisinde binlerce keçi hiçbir geliri olmayan Nijer köylüsünün yeni bir umudu oldu. Birçok bağışçımız bu bereketli çalışmayla yüzünü görmediği insanlara kardeş oldu, keçi dağıtılması için yaptıkları bağışlarla onların yüzünü güldürdü” dedi.

 

Nijer’ de dağıtılan keçilerin birçok ailenin hayatının değiştiğini ifade eden Başkan Mehmet SEÇER; önümüzdeki günlerde Nijer’e gidileceğini yapımı tamamlanan su kuyularının hizmete sunulacağını ve bağışçıların isteği ile Keçi dağıtımları yapılacağını söyledi.

Başkan M.SEÇER ayrıca bir keçi bedelinin 60$ olduğunu ve Nijer’de benimde bir keçim olsun diyenlerin bu çalışmaya destek verebileceklerini ifade etti.