Beyşehir’de TOKİ konutları göl manzaralı olacak

Beyşehir’de TOKİ konutları göl manzaralı olacak

Beyşehir'de hayata geçirilecek olan 2. etap toplu konut projesi kapsamında yapılacak konutların tamamının göl manzaralı olacağı ve önümüzdeki günlerde satışa çıkarılacağı bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, yaptığı açıklamada, Avşar Mahallesi'nde ikinci etap olarak hayata geçirilecek olan toplam 336 adet konutun tamamının göl manzaralı olacağını söyledi.

5 ve 7 katlı olarak planlanan konutların 82 ve 129 metre kare alanlı olarak iki ayrı kategoride inşa edileceğini belirten Taşcı, ''Bloklar altışar olarak iki ayrı blok halinde yapılacak. 336 konutun 144'ü 2+1, 192'si ise 3+1 şeklinde olacak'' dedi.

Taşçı, TOKİ konutlarına başvuru yapacaklar için kayıt tarihini bu ayın başı olarak belirlediğini ancak, 120 ve 180 ay vadeli olarak satışa sunulmak istenilen konutların vadesinin 15 yıla uzatılacağını, ödemelerinin daha cazip ve uygun hale getirilmesi için TOKİ'ye Beyşehir Belediyesi olarak girişimde bulunacaklarını bildirdi.

Toplu konut alanı içerisinde proje kapsamında ayrıca bir Anadolu lisesi binasının da bulunduğunu bildiren Taşçı, ancak, bunun konut başına 10 bin liralık bir ek maliyet getirmesi nedeniyle, iptali edilmesi yönünde taleplerinin olacağını belirtti.

Taşçı, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
''Yeniden fiyatlandırılması beklenen konutların Avşar Mahallesi'ndeki ilk etap toplu konutların bulunduğu alanın karşısında inşa edilecek. Projeye bakıldığında, yerleşim planına göre tüm konutlar Beyşehir Gölü'nü görecek. Yani çift cepheli, çift balkonlu, son derece güzel ve ilkinden daha kaliteli olacak konutlara ilçemiz halkının yine yoğun bir ilgi göstermesini bekliyoruz.''