NEÜ’ de online kayıt imkânı

NEÜ’ de online kayıt imkânı

Necmettin Erbakan Üniversitesi; Türkiye geneli 32 üniversitenin ilk kez dahil olduğu online kayıt sistemiyle kayıt yapacak

2014 ÖSYS ile Üniversitenin yükseköğretim programlarına yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri artık E-DEVLET üzerinden de yapılabilecek.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, bu yıl 26 Ağustos ve 2 Eylül tarihleri arasında ilk defa yapılacak olan e-kayıt (online kayıt) uygulaması ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

- Öncelikle Online Kayıtla ilgili www.konya.edu.tr web sayfası duyurular kısmında ki açıklamalar okunmalı.

- Online kayıt, öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak Ön Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra belirtilen tarihler arasında E-Devlet kapısı üzerinden yapılabilecek.

- Özel yetenek sınavları ile yerleşenler ve ikinci öğretim öğrencileri hariç olmak üzere isteyen adaylar (normal öğretim öğrencileri), aynı tarihler arasında E-DEVLET şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden giriş yaparak “e-hizmetler” bölümü altında yer alan ‘ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında “ Üniversite E-Kayıt” seçeneğini tıklayarak online kayıt yapabilecekler.

- Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra barkotlu çıktı belgesinin mutlaka alınması gerekmektedir.

- Kayıt işlemini online yapan öğrenciler 01–10 Eylül 2014 tarihleri arasında belgelerini teslim etmek ve ders kaydı yapabilmek için Musalla Bağları Mah. Ruhi Bağdadi Sok. No:10 Selçuklu/Konya adresine belgeleri şahsen teslim etmek zorundadır.