Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrencileri DOSD Meram'ı Ziyaret Etti

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrencileri DOSD Meram'ı Ziyaret Etti

Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği öğrencileri, Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram'ı ziyaret ederek eğitim sistemi ve fiziki altyapısı hakkında bilgi aldılar.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü öğrencileri, uygulamalı derslerine daha fazla içgörü kazanmak amacıyla DOSD Meram'ı ziyaret ettiler. Merkezin yöneticileri ve hocalarından eğitim sistemi ve fiziki altyapısı hakkında bilgi edinen öğrenciler, merkezin etkileyici özelliklerine hayran kaldılar.

DOSD Meram, down sendromlu bireylerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla kurulmuş bir yaşam destek merkezi olarak hizmet veriyor. Geleceğin özel eğitim öğretmenleri için büyük bir ilham kaynağı olan bu merkez, öğrencilere farklı bir eğitim deneyimi sunuyor. Derslerini DOSD Meram'da alan öğrenciler, derslerin ardından merkezin fiziki yapısını ve eğitim sistemi hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buldular.

d1.jpg

Geleceğin özel eğitim öğretmenleri, down sendromlu bireylerin hayatlarına dokunan DOSD Meram'ın eğitim modeline katkı sağlayan NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Süleyman Arslantaş ve Dr. Fatih Koçak eşliğinde eğitim alanlarını gezdiler. Öğrenciler merkeze duydukları hayranlığı ifade ederek merak ettikleri konular hakkında da sorular sordular. Öğretim Üyeleri Arslantaş ve Koçak, bölüm eğitimlerinin bir kısmını DOSD Meram'da gerçekleştirerek öğrencilere özel eğitim alanındaki detaylı bilgi verildiğini belirttiler.

NEÜ Özel Eğitim Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi Hatice Kübra Uçalmaz, ziyaretten önce merkezi merak ettiğini ancak bu kadar iyi ve etkileyici bir yer olabileceğini tahmin etmediğini söyledi. DOSD Meram'ın, down sendromlu bireylerin ihtiyaçlarına odaklanan özel bir merkez olduğunu vurgulayan Uçalmaz, burada sunulan eğitimin down sendromlu bireylerin sosyal becerilerini geliştireceğini ve günlük yaşamlarını kolaylaştıracağını görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

d2.jpg

Diğer bir öğrenci Ruşhad Gezici, DOSD Meram'ın sağladığı imkanları beğenerek hocalarına teşekkür etti. Merkezin farklı bir atmosfer sunan bir yer olduğunu belirten Gezici, bu imkanın sağlandığı için minnettar olduklarını ifade etti.

Aynı şekilde, Orhan Oğuzhan Aydoğan da Meram Belediyesinin böyle önemli bir çalışmaya imza atmış olmasının kendilerini onurlandırdığını belirtti. Engelli bireylerin bu tür bir eğitim ve destek merkezlerinde eğitim almalarının önemine vurgu yapan Aydoğan, böyle bir yatırımın hem engellilerin hem de ailelerinin hayatını olumlu bir şekilde etkileyeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.