Muhasebe Haftası

Muhasebe Haftası

TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı:- "Yolsuzluğun, suistimalin, karanlık işlerin panzehiri denetim. Yerel yönetimlerde, kamu idarelerinde, işletmelerde, şirketlerde, siyasi partilerde, vakıflarda, güvenlik ve yargı dışında hayatın her alanında en etkin şekilde ba

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, yolsuzluğun, suistimalin, karanlık işlerin panzehirinin denetim olduğunu belirterek, "Yerel yönetimlerde, kamu idarelerinde, işletmelerde, şirketlerde, siyasi partilerde, vakıflarda, güvenlik ve yargı dışında hayatın her alanında en etkin şekilde bağımsız denetim uygulanması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Sanlı, "1-7 Mart Muhasebe Haftası" dolayısıyla yayınladığı mesajında, TÜRMOB ve odaların, kamu yararına sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalıştığını belirtti.

Muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin önemli sorunları olduğuna, görev ve fonksiyonları yerine getirirken yaşanılan sorunların, hizmet sunumunda çeşitli aksaklıkları da beraberinde getirdiğine değinen Sanlı, diyalog ve işbirliğiyle mesleki sorunlarının çözülmesini talep ettiklerini kaydetti.

Sanlı, hükümetin ve ilgili kurum-kuruluşların taleplerine cevap vermesini beklediklerini ve meslekle ilgili düzenlemelerde görüş ve önerilerinin değerlendirilmesini istediklerini ifade etti.

Türk Ticaret Kanunu'nun 10 yılı aşkın hazırlık sürecinin ardından yasalaştığını ve yapılan değişikliklerle amaç ve ruhundan uzaklaştırıldığına dikkati çeken Sanlı, kanunun başta denetim olmak üzere amaç ve hedeflerine kavuşmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Sanlı, yolsuzluğun, suistimalin, karanlık işlerin panzehirinin denetim olduğunun altını çizerek, yerel yönetimlerde, kamu idarelerinde, işletmelerde, şirketlerde, siyasi partilerde, vakıflarda, güvenlik ve yargı dışında hayatın her alanında en etkin şekilde bağımsız denetimin uygulanması gerektiğine işaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler