Müezzinoğlu İİT Genel Sekreteri Medeni ile bir araya geldi

Müezzinoğlu İİT Genel Sekreteri Medeni ile bir araya geldi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Cidde temasları çerçevesinde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Medeni ile bir araya geldi- Görüşmede, kasım ayında İİT Sağlık Yönlendirme Komitesi Başkanlığına getirilen Türkiyenin atacağı adımlar ve yakın, orta ve

CİDDE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Türkiye Sağlık Alanında Teknik İşbirliği Değerlendirme Toplantısı kapsamında Suudi Arabistan'da bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, başkent Cidde'de İİT Genel Sekreteri İyad Medeni ile bir araya geldi.

İİT Genel Merkezinde gerçekleşen kabulde, bölgedeki insanların bulaşıcı hastalıklar, hijyen ve içme suyu gibi birçok alanda sorunlarının olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında yardıma muhtaç bölgelere yaptığı çalışmaların İİT Sağlık Yönlendirme Komitesi başkanlığı sürecinde artarak devam edeceğini belirtti.

Sağlık alanında yaptığı kalkınma ve kazandığı önemli tecrübe ile Türkiye'nin, bu başkanlık dönemi sürecinde önemli projelere imza atacağına inandıklarını ifade eden Genel Sekreter Medeni de Türkiye'nin İİT içerisinde sağlık alanının yanı sıra diğer alanlarda da etkin rol üstlenmesini beklediklerini söyledi.

Türkiye'nin başkanlığı sürecinde atılacak adımlar ile yakın, orta ve uzun vadeli projelerin değerlendirildiği kabulde, İİT Bilim ve Teknoloji birimi Genel Müdür Yardımcısı Naim Han, İİT Türkiye Daimi Temsilcisi Salih Mutlu Şen ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Türkiye, Kasım 2015'te İstanbul'da gerçekleştirilen İİT 5'inci Sağlık Bakanları Konferansı'nın ardından, İİT Sağlık Yönlendirme Komitesi'nin başkanlığı görevini iki yıl için devralmıştı. Bakanlar Konferansı'nda alınan kararların İİT ve üye ülkeler nezdinde uygulanmasını takip etmek ve teşkilatın sağlık politikalarına yön vermek, komitenin temel görevi arasında yer alıyor.

Endonezya’nın Jakarta kentinde 22-24 Ekim 2013 tarihlerinde İİT 4'üncü Sağlık Bakanları Konferansı düzenlenmişti. İİT Sağlık Stratejik Eylem Programı 2014- 2023’ün kabul edildiği toplantıda, Türkiye Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrolü konusunda lider ülke olarak belirlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler