MTOSB Başkanı Tekli:

MTOSB Başkanı Tekli:

"Rusya'ya ihracat yapamaz duruma gelmiştik. Rusya sınırları içerisinde Türk işçi çalıştıramıyorduk ama en önemlisi Rus turistler Türkiye'de tatil yapmaktan vazgeçmişlerdi. Bu girişimler sonrasında ticaretimizin de turizmimizin de eski günlerine döneceğine

MERSİN (AA) - Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, Rusya ve İsrail ile olan dış ilişkilerin gelişim göstermesinin Türkiye adına mutluluk verici olduğunu bildirdi.

Tekli, yaptığı yazılı açıklamada, Mavi Marmara saldırısı sonrasında İsrail ile ilişkilerin dondurulması ve Rusya'ya ait uçağın düşürülmesi sonrasında yaşanan gerginliğin sona erdirilmesinin Türkiye adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

Yaşanan gerginliklerin ticareti olumsuz etkilediğini vurgulayan Tekli, "Aynı zamanda turizm gelirlerimizde de ciddi bir düşüşe neden oluyordu. İsrail ile hükümetimizin anlaşmaya varması sonrasında ticaret ve turizm hacmimizin artacağını umut ediyorum." ifadesini kullandı.

Tekli, Rusya ile olan ilişkilerde de cumhurbaşkanlığı düzeyinde atılan adımlarla düzeltme yoluna gidiliyor olmasının Türkiye'nin faydasına olacağını aktararak, şöyle devam etti:

"Rusya'ya ihracat yapamaz duruma gelmiştik. Rusya sınırları içerisinde Türk işçi çalıştıramıyorduk ama en önemlisi Rus turistler Türkiye'de tatil yapmaktan vazgeçmişlerdi. Bu girişimler sonrasında ticaretimizin de turizmimizin de eski günlerine döneceğine inanıyorum. Bu girişimleri oldukça önemli buluyor, sanayicimizin lehine olduğunu düşünüyorum. Umarım bölgedeki tüm ülkeler ile ilişkilerimiz eski sıcak günlerine döner ve bundan ülkemiz kazançlı çıkar."

Tekli, yaşanan sıkıntılardan Türkiye'de en çok etkilenen illerden birisinin de Mersin olduğuna dikkati çekerek, "Kötüye giden Mersin ekonomisi dış ilişkilerin iyiye gitmesi ile ferahlayacak ve giderek daha iyiye doğru yol alacaktır. Özellikle narenciye ve lojistik sektörlerimizde önümüzdeki dönemde ciddi bir hareketlilik yaşanmasını umut ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İlişkilerin normalleşmesiyle Mersin ekonomisinin ciddi anlamda düzeleceğini belirten Tekli, iş hacminin aratacağını ve ihracat rakamlarının yükseleceğine inandıklarını aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler