Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Ürdün'de

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Ürdün'de

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Ürdün Kralı 2. Abdullah'a Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin mesajını iletti

AMMAN (AA) - Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'yi başkent Amman'da kabul ettiği bildirildi.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Amman'daki El-Hüseyniyye Sarayı'nda gerçekleştirilen görüşmede, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Kral 2. Abdullah'a, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, iki ülke arasındaki ilişkiler, koordinasyon ve istişarelerin yanı sıra bölgesel gelişmelerle ilgili mesajını iletti.

Görüşmede ayrıca, Filistin uzlaşı anlaşması, barış sürecini canlandırma çabaları ile Suriye ve Lübnan sahasındaki durum başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

Kral 2. Abdullah görüşmede, iki ülkeyi birbirine bağlayan ilişkilerin derinliğine ve çeşitli alanlarda iş birliğinin geliştirilmesinde kararlı olduklarını vurguladı.

Arap iş birliği ve dayanışmayı artırma çabalarının artırılması gerektiğine işaret eden Kral 2. Abdullah, bunun, bölgede yaşanan sıkıntı ve sorunlarla mücadeleye katkı sağlayacağını belirtti.

Ayrıca Kral 2. Abdullah, Şükri aracılığıyla Sisi'yi ülkesine davet etti.

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, 3 günlük bölge turunun ilk durağı Ürdün'de mevkidaşı Eymen es-Safedi ile de bir araya gelmişti.

Şükri, 6 Arap ülkesini (Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn, Umman, Suudi Arabistan) kapsayan 3 günlük turuna Ürdün'den başladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler