Minik raketleri olimpiyata hazırlıyorlar

Minik raketleri olimpiyata hazırlıyorlar

Isparta'da iki antrenörün 4 yıl önce başlattığı "Minik Eller Olimpiyat Yolunda" projesiyle, 100'e yakın çocuğa masa tenisi eğitimi verildi

ISPARTA (AA) - Isparta'da iki antrenörün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle 4 yıl önce başlattığı "Minik Eller Olimpiyat Yolunda" projesiyle, 100'e yakın çocuk masa tenisi eğitimi aldı.

Masa tenisi antrenörleri Olcay Salici ve Gökmen Öçal, il genelinden milli takıma oyuncu yetiştirmek amacıyla, 2011 yılında bu projeyi hazırladı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle ildeki okulları gezen ve yetenek taraması yapan antrenörler, 100 öğrenci seçti. Projenin ilk yılında masa tenisine özgü temel eğitim gören öğrenciler, sonraki yıllarda ise maç oynama tekniklerini öğrendi. 

 

- 10 sporcu Stockholm'de kamp yaptı

 

Antrenörlerin girişimiyle deneyim kazanmaları amacıyla İsveç'in Stockholm kentine gönderilen 10 sporcu, kardeş kulüp olarak seçilen Hammarby'nin oyuncularıyla, 17 gün süren yoğun bir kamp dönemi geçirdi.  

Dünyanın en iyi masa tenisçileri arasında gösterilen Jan Ove Waldner ile maç yapma imkanı bulan öğrenciler, kampın ardından ülkeye dönerek çalışmaya devam etti. Projenin üçüncü yılında Minikler Kulüp Müsabakaları Türkiye Şampiyonası'nda Isparta'yı temsil eden sporcular, Eskişehir'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'na da katıldı. 

Kasım ayında Kastamonu'da gerçekleşen ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonunun, gelecekte milli takımın omurgasını oluşturacak sporcuları belirlemek için düzenlediği Minikler En İyi 12'ler Turnuvası'nda, proje kapsamındaki sporculardan Gürkan İlhan 3'üncü, Batuhan Taha Ünlü 8'inci, Mustafa Uçar ise 9'uncu oldu. Gürkan İlhan, Macaristan'da düzenlenecek Minicadet Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

 

- "Kendi imkanlarımızla raket ve top alıyoruz"

 

Antrenör Olcay Salici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin başladığı 2011 yılından bu yana seçilen öğrencilerin yaz kış demeden masa tenisi eğitimi aldığını, çok yoğun bir süreçten geçtiklerini söyledi. 

Süreç içerisinde verilen desteğin azaldığını ancak çocukları eğitmeye devam ettiğini dile getiren Salici, kırılan raketlerin, patlayan topların yerini, kendi ve velilerin imkanlarıyla aldıkları malzemelerle doldurmaya çalıştıklarını kaydetti.

İmkan verilmesi halinde bu öğrencilerin daha güzel şeyler yapacağına inandığını vurgulayan Salici, "Biz, burada geleceğin olimpiyat sporcularını yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Her antrenmanın başında ve sonunda öğrencilere de bunu söylüyoruz" ifadesini kullandı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı