MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan Bahçeli: (2)- "Türkiye'nin Irak ve Suriye’deki gelişmelere müdahil olabilmeyi göze alması gerekir. Irak istemiyormuş, Suriye karşı çıkıyormuş, ABD itiraz ediyormuş, bunun artık bir mana ve ehemmiyeti yoktur"- "Misakımilli’nin ruhuna mı bağlan

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin Irak ve Suriye’deki gelişmelere müdahil olabilmeyi göze alması gerektiğini belirterek, "Irak istemiyormuş, Suriye karşı çıkıyormuş, ABD itiraz ediyormuş, bunun artık bir mana ve ehemmiyeti yoktur. Misakımilli’nin ruhuna mı bağlanacağız, yoksa birkaç densizin, emperyalizme uşaklığı benimsemiş üç beş köksüzün sözlerine mi bakacağız?" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Irak ve Suriye odaklı gerilimlerin hem ülkenin iç huzurunu hem de bölgesel istikrar ve gelecek planlarını zedeleyip zayıflattığını söyledi.

Musul’un teröristlerden temizliğinin süratle yapılması gerektiğini belirten Bahçeli, "Türkiye, bu temizlik harekatının dışında durmamalı, kenarda kalmamalıdır. Artık Irak’ta kimin ne söylediğinin, nerede durduğunun anlam ve önemi yoktur. Ülke olarak milli beka ve güvenliğimizi muhafaza etmek zorunda olduğumuz çok açıktır. Bunu da herkes ister gönüllü ister değil anlayışla karşılamak mecburiyetindedir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Irak ve Suriye’deki gelişmelere müdahil olabilmeyi göze alması gerektiğini belirten Bahçeli, "Irak istemiyormuş, Suriye karşı çıkıyormuş, ABD itiraz ediyormuş, bunun artık bir mana ve ehemmiyeti yoktur. Misakımilli’nin ruhuna mı bağlanacağız, yoksa birkaç densizin, emperyalizme uşaklığı benimsemiş üç beş köksüzün sözlerine mi bakacağız?" dedi.

Devlet Bahçeli, "Türk milletinin varlığını ve birliğini koruması hususunda ne eri tükenir, ne de nefesi kesilir. Herkes bilsin ki biz okumuzu atıp yayımızı hala asmadık, asmaya da niyetimiz yoktur." ifadelerini kullandı.

- "Başika’dan çekilmek..."

Bahçeli, Türkiye'nin, Musul operasyonunun her aşamasında rol almalısını, aktif ve zorlayıcısı olmasını isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç kimse Türkiye’nin sınır ve toprak bütünlüğüyle birlikte soydaşlarının dokunulmaz haklarını savunmasından gocunmamalıdır. Bağdat yönetiminin Başika’daki askeri varlığımız üzerinden ileri geri konuşması esasen yersiz olduğu kadar Türkiye husumetinin de bir yansımasıdır. Şu anda Başika’dan çekilmek Hakkari’den çekilmekle eşdeğerdir. Musul ve Kerkük’te demografik yapı üzerinde oynamalar yapılıp, toz bulutu ülkemize doğru yayılırken Türkiye’nin buna tepkisiz kalması bir defa milli gerçek ve tarihsel çıkarlara tamamen aykırıdır. Irak’ta sahada olduğumuz kadar kurulacak masalarda oturmamız doğrudur, doğaldır, olması gereken de budur. Sınırlarımızın diğer yakalarında önümüze geçilirse unutmayınız ki yarın son yurdumuzda da aynısı yapılabilecektir. Türkmeneli Türk’ün varlık yokluk mücadelesinin verildiği mahşer yeridir. Ve de Türk milleti burada seyirci olamayacak, olmayacaktır.

Esad rejiminin Suriye’de mevzilenmiş terör çetelerine karşı meşru operasyonlarımıza işgal ithamıyla sataşması, Irak yönetiminin de aynı tavrı izlemesi bizi yolumuzdan çevirmemelidir. Kuyumuzu kazanların kuyruğuna basar, enselerinden tutarız. İçimize kapanıp bölge ve dünyayla bağımızı kesmemizi bekleyenlerin alınlarını karışlar, eyvallah etmeyiz. Hele bir de vatan bildiğimiz topraklarda bölünme ve parçalanma hesabı yapanlara, Türk’e kefen biçmeye kalkanlara, aziz milletimiz Allah’ın izniyle dünyayı dar eder, gök kubbeyi başlarına yıkar.

Irak’ta bayrağımızı çiğneyip yakan şerefsizlere de açık açık şunları ifade ediyorum: Ay yıldızlı al bayrak sizlerin kirli ayaklarınızın altında kalarak değerinden bir şey kaybetmeyecektir. Bayrak bizim ruhlarımızda asılıdır. Ve bu iğrençliği yapanların bunu anlaması imkansızdır. Bayrağımıza yapılan hakaret ve saygısızlığı kınıyor, Irak Merkezi Yönetiminin böylesi mütecaviz hareketlere izin vermemesini, müsamaha göstermemesini hem diliyor hem de bekliyoruz."

- "Musul’a sokulmazsak Ankara’yı tehlikeye atarız"

Geçmişin acı dolu sayfalarından ders aldıklarını, sonuç çıkardıklarını ve bozgunların bir daha tekerrür etmemesi için tarihe, ecdada namus sözü verdiklerini dile getiren Bahçeli, "Bu nedenle gidecek başka yurdumuz yok, göçecek başka yuvamız yok, çizecek sınırımız yok, yüz çevirecek insanımız yoktur." dedi.

Türkiye'nin başkent Ankara’yı merkezine alıp 360 derecelik bir daire çizerek çevresindeki her gelişmeye bire bir kafa yormak zorunda olduğunun altını çizen Bahçeli, "Musul’a sokulmazsak Ankara’yı tehlikeye atarız." diye konuştu.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :