MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkanı Bahçeli: (1)- "MHP'nin TBMM'de tercihi ne olursa milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacaktır"- "(Anayasa değişikliği teklifi) Bizim ağzımızdan 'Evet' ya da 'Hayır'a ilişkin bir irade çıkmamışken, muhtemel anayasa hazırlık teklifinin nele

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişikliği teklifiyle ilgili MHP'nin TBMM'de tercihi ne olursa, milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacağını bildirdi.

Bahçeli, Meclis'te partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, çözüm ve çare odaklı siyaset tercihlerini hep koruduklarını, yalnızca muhalefet etmekle, eleştirmekle milletin beklentilerinin karşılanamayacağını iyi bildiklerini belirtti.

"Sayın Cumhurbaşkanı'nı millet seçti, bu tartışmasızdır. Ancak Sayın Erdoğan'ı seçen millet Anayasa'yı rafa kaldırarak fiilen başkan olsun demedi." ifadesini kullanan Bahçeli, Türkiye'nin ağırlaşan iç ve dış şartlarının, öncelikle ve mutlaka hukukun temel ve vazgeçilmez ilkelerine bağlılığı gerektirdiğini vurguladı.

Türkiye'nin kurşun gibi ağır bir ortamdan geçtiği şu zaman sürecinde, muhataplarını hukuka uymaya, Anayasa'ya bağlı kalmaya çağırmak kadar meşru bir şey olamayacağını belirten Bahçeli, "Fiili başkanlık uygulaması, Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim ve idare sistemine, Cumhuriyet'in miras ve mesajlarına tamamen aykırıdır. Sırf millet seçti bahanesiyle fiili başkanlığa kılıf aranması, mazeret uydurulması boş ve beyhude bir çabadır." dedi.

Filli başkanlık uygulamasına resen ve kendiliğinden son verilmesinin "en haklı ve doğal beklentileri" olduğunu dile getiren Bahçeli, "Yok bu mümkün değilse buna yanaşılmayacaksa fiilli durumun hukuki boyut ve içerik kazanması için demokratik bir sürecin işletilmesi pekala en geçerli ikinci yoldur." diye konuştu.

-"İsterlerse Mors alfabesi, isterlerse duman..."

"Mahalleyi ayağa kaldırmak için bizim başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler, acaba bu sonuca nereden ve nasıl varmışlardır?" sorusunu yönelten Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Heceleyeyim dedim anlamadılar, kara tahtayı işaret ettim oralı olmadılar. Daha ne söyleyeyim, nasıl izah ve açıklama getireyim? Bunlar hangi dilden haberleşip konuşuyorlarsa bize bildirsinler ki ona göre davranalım. İsterlerse Mors Alfabesi, isterlerse dumanla iletişim kuralım. Yazıktır hiç olmazsa kendilerini ikna edelim.

'MHP, parlamenter sistemden yanadır, dahası revize ve reforma tabi tutulmasını istemektedir' dedim, ne çare, kulp takmayı sürdürüyorlar. Bunların kulakları var duymuyor, gözleri var görmüyor. Mahşer midillisi gibi ortalıkta gezip kalem ve konuşma fedaisi kesilenler koro halinde bize saldırıyor, niyet okuyup işlerine geldiği gibi yorum yapıyorlar. AKP'nin anayasa hazırlık teklifi henüz ortaya çıkmadan, Meclis'te demokratik bir tartışma ve müzakere iklimi oluşmadan hakkımızda hüküm verip infaz edenler sanki Kaf Dağı'ndan kar bağışlıyorlar. TBMM'de 'Evet', referandumda 'Hayır' diyecekmişiz, bunu söylüyorlar ve de bir grup Truva atı bunun milletin aklıyla alay etmek olacağını zırvalıyor. Aslında kendilerinin maskaraya döndüklerini ise hiç anlamıyorlar. 'Havet' nasıl olacakmış? Türkçe'yi katletmeleri bir yana, utanmadan bir de böyle sorguluyorlar. Bizim ağzımızdan 'Evet' ya da 'Hayır'a ilişkin bir irade çıkmamışken, muhtemel anayasa hazırlık teklifinin neleri ihtiva edip etmediği belli değilken referandumu yapıp sonucu ilan edenler bilinsin ki kaos elçileri, kriz çığırtkanları, darbe şakşakçılarıdır. Bunların hali tamı tamına Nato kafa Nato mermerdir. Altını kalın olarak çiziyorum; MHP'nin TBMM'de tercihi ne olursa, milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacaktır. Yakın tarihten örnek veriyorum: 28 maddelik bir anayasa değişikiliği yapıldı. Bu değişiklik hakkında neden 'Hayır' kullanacağımızı bir broşür haline getirildi ve Meclis'e 'Hayır' dedik, milletin huzurunda da 'Hayır' dedik. Eğer Meclis'te 'Evet' dersek milletin huzurunda da 'Evet' deriz."

-"Anamuhalefetin ağzı ve sicili bozuk sözcüleri"

MHP'nin neye inanıyorsa onu söyleyeceğini belirten Bahçeli, "Kalburla su taşımayız, sinekten yağ çıkarma telaşına kapılmayız. MHP yarım asırdır dürüst siyasi çizgisi, ilkeli, erdemli, tutarlı, ahlaklı duruş ve mücadelesiyle milli gönüllerde taht kurmuştur. Kalemlerinden kan damlayan yarım aydınlar bunu kavrayamaz. Yandan çarklı, neme lazımcı, kiriştek gibi dönüp şeytan taşlamak yerine kendi gölgelerini taşlayan siyaset ve medya simsarları bizi anlayamazlar, anlasalar bile korkularından itiraf edemezler." dedi.

Anamuhalefet partisinin "ağzı ve sicili bozuk sözcülerinin, tekeri döndürülen iftira kervanının mihmandarları" olduğunu söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sayın Binali Yıldırım, Afyonkarahisar'da üstünde çalıştıkları anayasa teklif metininin hemen hemen bittiğini açıklamıştır. Yakında bu teklif metni TBMM'nin gündemine gelecektir. Bu durum karşısında MHP ilke ve ülkülerine uygun olacak şekilde teklifi inceleyecek, elbette bir karar ve sonuca varacaktır. Peşin hükümlüler, Türkiye'nin istikbaliyle ilgili hiçbir endişe taşımayan siyasi yan kesiciler bizim ne yapacağımızı, nasıl bir tutum takınacağımızı o zaman göreceklerdir.

AKP'nin muhtemel hazırlığı TBMM'de kabul ve onay görürse millete gitmekten, demokrasinin tartısına çıkmaktan da hiç kimse çekinmemelidir. Millet egemendir, son sözün sahibidir. MHP millete inanmakta, demokrasinin faziletlerine sonuna kadar ihtiram göstermektedir. Türk milletinin tercihine tahammül edemeyenler, şimdiden kesin sonuçlara ulaşıp önüne geleni asıp kesenler; eğer demokrasiye husumet beslemiyorlarsa milletle yollarını tamamen ayırmışlar demektir. Bizler hadimiz, millet hakem ve hakimdir. Henüz ortada fol yok yumurta yokken MHP'yi siyasi ve sinsi polemiklerin içine çekip itibarsızlaştırmaya çalışanları da emin olunuz ki not edip çok yakında mahcup edeceğiz ve hepsini birden de şaşkına çevireceğiz.

AKP ne hazırladıysa getirsin görelim, bakıp değerlendirelim. Sonra da neyi doğru ve kaçınılmaz görüyorsak onu yapacağımızdan, aldığımız kararın ardında sağlam şekilde duracağımızdan herkesin müsterih ve emin olması başlıca dileğimdir."

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :