MHP ilk fireyi verdi, kurultaya katılacak

MHP ilk fireyi verdi, kurultaya katılacak

Muhaliflerin girişimiyle 19 Haziran'da yapılması planlanan MHP Olağanüstü Tüzük Kurultayına MHP tarafından ilk katılım haberi geldi. MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, kurultaya katılacağını söyledi.

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, milletin ortaya koyduğu iradeye uyarak, 19 Haziran Pazar günü yapılacak MHP Olağanüstü Tüzük Kurultayı'na katılacağını bildirdi.

 

MHP'de Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da gerçekleştireceği olağanüstü kurultay, MHP tarafından tanınmıyordu ve katılım gerçekleşmeyecekti. Kurultaya sayılı günler kala sürpriz bir çıkışta bulunan MHP'li Nuri Okutan, 19 Haziran'daki kurultaya katılacağını açıkladı.

 

Bahçeli, kurultaya ilişkin şunları söylemişti: "Biz 10 Temmuz 2016 Pazar günü, Ankara Arena Spor Salonunda 6’ncı Olağanüstü Büyük Kurultayımızı toplamaya karar verdik. Fakat tarlada toplaşıp tellere takılı kalanlar Olağanüstü Büyük Kurultay tarihi olarak 19 Haziran'ı belirlemişlerdir. 10 Temmuz'a uymayacaklarını açıklamışlardır. Ne var ki parti tüzüğümüzün 63'ncü maddesinin 3'ncü fıkrasında; 'Olağanüstü Büyük Kurultay toplantılarına Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulunca gerek görülen hallerde veya Büyük Kurultay delegelerinin en az beşte birinin imzaları ile noterce yazılı talebi üzerine çağrılabilir' hükmü vardır. Genel Başkan olarak parti tüzüğümüzün bana verdiği yetkiye dayanarak Olağanüstü Büyük Kurultay tarihini 10 Temmuz olarak belirledim. Buna karşılık 19 Haziran dayatması art niyetliliktir, MHP'ye darbe teşebbüsüdür, ülkücüye ilanı yapılmamış savaştır. Bilinsin ki MHP 19 Haziran'a katılmayacaktır."