MHP Genel Sekreteri Büyükataman:

MHP Genel Sekreteri Büyükataman:

"Tek başına iktidar olmak, Türkiye'nin yönetimini üstlenmek için azimli ve inançlıyız. Çünkü başka bir seçeneğin olmadığını görüyoruz. Bugüne kadar her siyasi zihniyet iktidarda tek başına denenmiştir. Geriye bir tek MHP kalmıştır"

BURSA (AA) - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Tek başına iktidar olmak, Türkiye'nin yönetimini üstlenmek için azimli ve inançlıyız. Çünkü başka bir seçeneğin olmadığını görüyoruz. Bugüne kadar her siyasi zihniyet iktidarda tek başına denenmiştir. Geriye bir tek MHP kalmıştır" dedi.

Büyükataman, partisinin Bursa İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Bursa başta olmak üzere, Türkiye'nin tüm seçim bölgelerinde ve yurdun her köşesinde en iyi sonucu almak için yola çıktıklarını söyledi.

Türkiye'nin, siyasi bakımdan boşlukta olduğunu savunan Büyükataman, ekonomide de vatandaşların ve esnafın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ileri sürdü. 

Büyükataman, bu olumsuz tablonun ilacının MHP iktidarı olduğunu savunarak, iktidara geldiklerinde ekonominin dış kaynağa olan bağımlılığını azaltacaklarını, şoklara karşı dayanıklı hale getireceklerini, verimliliği artıracaklarını, fiyat istikrarını sağlayacaklarını, ekonomik büyümeden taviz vermeden cari açığı kontrol altına alacaklarını, istihdamı teşvik edici bir iş gücü piyasası kuracaklarını anlattı. 

- "Tek başına iktidar olmak, Türkiye'nin yönetimini üstlenmek için azimli ve inançlıyız"

Büyükataman, MHP'nin iktidar olması halinde tüm sorunların çözüleceğine inançlarının tam olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"46 yıllık tarihimizle, 46 yıllık deneyim ve sapasağlam irademizle başarıya ulaşmak, başarıyı yakalamak istiyoruz. Başarmak için sabırsızız. Çünkü kendimize güveniyoruz. Tek başına iktidar olmak, Türkiye'nin yönetimini üstlenmek için azimli ve inançlıyız. Çünkü başka bir seçeneğin olmadığını görüyoruz. Bugüne kadar her siyasi zihniyet iktidarda tek başına denenmiştir. Geriye bir tek MHP kalmıştır. İnanıyoruz ki aziz Türk milleti bu sefer 'MHP' diyecek, ülkenin geleceği olan Milliyetçi Hareket'e oy verecektir. 3 Ekim 2015 Cumartesi günü açıkladığımız beyannamemiz Türkiye'nin biriken sorunlarına, ağırlaşan gündemine yönelik geceli gündüzlü gayretlerle hazırlanmış etkili ve köklü bir cevaptır. Bu cevapta mağdura, mazluma, mahzun bakışlara umut, sosyal ve siyasal krizlere çare, iç ve dış politikaya milli ve gerçekçi yorum vardır."

- "Biz iktidardan kaçmadık, kaçmayız"

 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloda partilerine isnat edilen bazı itham ve iftiraların olduğunu belirten Büyükatman, şunları kaydetti:

"Bizi 'Koalisyon kurmadı' diye suçladılar. Bizim 'Her şeye hayır' dediğimizi ileri sürdüler. Tüm tekliflere kapalı durduğumuzu anlattılar. Uzlaşmaz olduğumuzu, intihar ettiğimizi, istikrarsızlığa kanat gerdiğimizi söylediler. İktidardan korktuğumuz ve kaçtığımız yalanına başvurdular. Hazırlıksız olduğumuzu, reddiyeci tavır takındığımızı ifade ettiler. Biz iktidardan kaçmadık, kaçmayız. Kaldı ki aksi bir tutum, var oluşumuzu inkar anlamına gelecektir. Davutoğlu bizimle görüştüğünde kendisine 4 milli ilkemizi kabul ettiği takdirde sorumluluk üstlenmeye ve değil elimizi, gövdemizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu söyledik."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı