MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan:

"(Yurt dışında oy kullanma işlemi) Kullanılan oyların yerinde değil, paketlenip Türkiye'ye getirilmesi ve burada sayılacak olması demokrasinin ve seçimlerin ruhuna aykırı bir durumdur"

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, yurt dışında oy kullanma işlemine ilişkin, "Kullanılan oyların yerinde değil, paketlenip Türkiye'ye getirilmesi ve burada sayılacak olması demokrasinin ve seçimlerin ruhuna aykırı bir durumdur" ifadesini kullandı.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde gerek Türkiye'de gerekse Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin dikkatle irdelenmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin tarihi bir süreçten geçtiğini, içeride ve dışarıda sorunların çığ gibi büyüdüğünü kaydeden Adan, bu süreçte AK Parti hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi dertlerine düştüğünü iddia etti.

AK Parti'nin 12 yıl boyunca Türkiye'nin bütün kurumlarını, sağlam bürokratik teamüllerini ve devlet geleneklerini yerle bir ettiğini savunan Adan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"(Bizden olanlar ve olmayanlar, iktidarımızı destekleyenler ve karşısında olanlar) mantığı her kurumda baskın bir hal almıştır. Bu siyasi baskının ve gerilimin Türkiye'yi getirdiği yer bellidir. En can acıtıcı ve üzerinde düşünmemiz gereken şey ise milletimizin adalete ve hukuka olan güveninin sarsılmasıdır. Oysa adalet bir milletin hazinesidir. Adalete ve hakkaniyete olan güven azalırsa tamiri imkansız bir toplumsal sorunlar yumağıyla karşı karşıya kalırız."

Adan, yurt dışındaki vatandaşların cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanacağını anımsatarak, şu ifadelere yer verdi:

"Kullanılan oyların yerinde değil, paketlenip Türkiye'ye getirilmesi ve burada sayılacak olması demokrasinin ve seçimlerin ruhuna aykırı bir durumdur. Sadece bu yönüyle bile cumhurbaşkanı seçimleri şimdiden şaibeli bir hal almıştır.  Zira, anayasada yer alan 'her seçmenin oy kullandığı sandıktaki oyların sayımına tanıklık etme' hakkı yok sayılmıştır. 10 Ağustos'ta milletimiz hiç şüphesiz bu keyfi uygulamalara ve her alandaki yanlışlara dur demek için sandığa gidecektir."  

Kaynak:Haber Kaynağı