MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan:

"Bu garip feryatların ve feveranların kaynağına bakıldığında, MHP'ye ezelden beri alerjisi olan iflah olmaz ülkücü düşmanları, tescilli vatan hainleri, köşesini mürekkeple değil kan ve irinle yazıyormuşçasına ortalığı pisliğe boğan sözde gazeteciler, siya

ANKARA (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, "Bu garip feryatların ve feveranların kaynağına bakıldığında; MHP'ye ezelden beri alerjisi olan iflah olmaz ülkücü düşmanları, tescilli vatan hainleri, köşesini mürekkeple değil kan ve irinle yazıyormuşçasına ortalığı pisliğe boğan sözde gazeteciler, siyasi kariyerinde mesafe alacak diye MHP'yi diline dolayan yeni yetme politik hokkabazlar görülmektedir. Bunların her birinin derdi çeşit çeşit olsa da basite indirgendiğinde hepsinin kuyruk acısı aynıdır." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, yaptığı yazılı açıklamada, partisi ve AK Parti arasında kurmak için adım attıkları "Milli İttifak"ın gücünü cumhurun birliğinden aldığını, birlik, dirlik içinde olmayı öncelikli hedef olarak kabul eden, birleştirici ve bütünleştirici bir yapıyı arzuladıklarını kaydetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kadrolarının memnuniyet ve heyecanla karşılık verdiğini hatırlatan Adan, "Partileri temsilen oluşan kurullar; meselenin ayrıntılarını ciddiyetle ele alacak ve bu birleşme ruhunun yol haritasını çıkaracaklardır. Milletimiz de bu ittifaktan ve onun temsil ettiği milli kodlardan dolayı çok memnundur. Bu ülkenin gözünde Milliyetçi Hareket Partisi, devlet bekasının muhafızı, millet selametinin teminatıdır." ifadelerini kullandı.

- "MHP'yi diline dolayan yeni yetme politik hokkabazlar görülmektedir"

Bu tabloyu bozmak, suyu bulandırmak, güneşi balçıkla sıvamak isteyen "çamur ruhlu bir güruhun" durmadan feryat ettiğini belirten Adan şöyle devam etti:

"Bu garip feryatların ve feveranların kaynağına bakıldığında; MHP'ye ezelden beri alerjisi olan iflah olmaz ülkücü düşmanları, tescilli vatan hainleri, köşesini mürekkeple değil kan ve irinle yazıyormuşçasına ortalığı pisliğe boğan sözde gazeteciler, siyasi kariyerinde mesafe alacak diye MHP'yi diline dolayan yeni yetme politik hokkabazlar görülmektedir. Bunların her birinin derdi çeşit çeşit olsa da basite indirgendiğinde hepsinin kuyruk acısı aynıdır. Özü itibariyle bu şahıslar, Türkiye'nin hayrına olan herhangi bir konuda rahatsızlık duymayı, kendilerine hayat amacı edinmişlerdir. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi dimdik ayaktadır. Kurucu iradenin temsili vazifesini de, şehit arkadaşlarımızdan bize kalan kutlu dava emanetini de şeref ve liyakatle taşımaktadır. CHP’nin vekilleri bağıra çağıra, üslupsuzca, işaret parmaklarını sallaya sallaya MHP’yi hedef göstererek; bu yalın gerçeği halktan gizleme gayretine düşmüşlerdir. Fakat her şey aşikardır. CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’na getirilen şahsın üslubu da CHP’yi toprağın altına gömme planının son delilidir. Ermeni soykırımını savunan, Türkiye düşmanlığını normalleştiren, devlete hakaret eden bu kişinin sosyal medya paylaşımları, CHP yönetiminin bilinçaltı fotoğrafıdır."

- "Amaç, akıllara bu akıldışı fitnenin zehrini salmak"

Mevcut CHP’nin yapısını anlamak için, Nutuk'ta Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın anlattığı mütareke aydını, bağımsızlık karşıtı, mandacı ve himayeci tiplerin okunması gerektiğini belirten Adan, "Milletin istiklal ve istikbali için MHP’nin giriştiği harekat ise; Anadolu’ya geçmek için yollar arayan Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının azim, iman ve kararlılığından ilham almaktadır. Nasıl onlar 'yollar çok, mıntıkalar çok' diyerek, bir mücadele cephesi açtıysa; MHP de milli dava için bir saf oluşturma gayretine düşmüştür." değerlendirmesinde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin gayretini, AK Parti’nin de samimi çabalarını itibarsızlaştırmak için girişilen kirli oyunlardan bir başkasının da "bu ittifakın Güneydoğu’daki seçmen tarafından çekinceyle karşılandığı" yalanı olduğunu vurgulayan Adan, "Bu yalanı uyduran yılandillerin esas amacı; akıllara bu akıldışı fitnenin zehrini salmak ve bazı kesimlerde şüphe oluşturmaktır. Bu karanlık zihinlerin; hakikatin güneşi karşısında eriyip gideceklerine dair kanaatimiz kesindir." ifadelerine yer verdi.

- "Vatandaşın isteği, PKK eliyle gelecek bir özgürlük değil"

Güneydoğu'daki seçmenin, PKK'nın namlusu tarafından tehdit edilmediği müddetçe, HDP’ye kendini teslim etmediğini son seçimlerde ve referandumda gösterdiğini kaydeden Adan şöyle devam etti:

"Şehirleri teslim almaya çalışan PKK’nın beli kırılıp, açtıkları hendeklere özyönetim hayalleri gömüldükçe; bölgede aldıkları siyasi sonuçlar değişmiştir. Seçim neticeleri iyi ele alındığında görülmektedir ki bölgedeki vatandaşlarımızın isteği PKK eliyle gelecek bir özgürlük değil, devlet eliyle gelecek huzurdur. Güneydoğulu seçmenin, Cumhur İttifakı'ndan uzak duracağını söyleyenler; dün de MHP ve AK Parti’nin referandum için oluşturduğu blokla alakalı tezvirat yaymışlar ama başarılı olamamışlardır. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’dan gelen oyların Türkiye toplamındaki karşılığı bellidir. Oradaki oylar referandum döneminde aritmetik olarak artmıştır. Fakat bu artışın sebebi, bazı köşe yazarlarının karınlarından konuşarak anlatmaya çalıştıkları üzere, yarım kalmış açılımın geç devşirilmiş meyveleri değildir. Tam aksine PKK’nın silahlı baskısı kırıldıktan sonra, nihayet hür iradesiyle sandığa gidebilen Kürt kökenli vatandaşlarımız, tercihlerini huzurdan yana kullanmışlardır."

- "Kürt vatandaşlarımızın bir problemi yoktur"

Devletin otoritesinin sarsıldığı günlerde AK Parti oyları artmazken, devletin orada varlığını hissettirdiği hendek-sonrası, operasyon günlerinde "Evet" oylarının yükseldiğini kaydeden Adan, "AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu milli bloğun referandumda vaat ettiği 'milletiyle kaynaşmış ve güçlü devlet' kavramıyla Kürt vatandaşlarımızın bir problemi yoktur. Ayrıca o hokkasında mürekkep yerine pislik bulunan kalem erbabı şahısların iddia ettikleri gibi; Kürt kardeşlerimiz oylarını, AK Parti’yle MHP’nin oluşturduğu birliktelik tablosundan rahatsız oldukları halde kerhen, yani 'MHP’ye rağmen' vermiş değillerdir. Bizzat MHP’nin ve ülkücü kadroların kendisi, güneydoğu insanımıza huzur veren 'güçlü devlet' algısını oluşturan gerçek yapıdır." yorumunu yaptı.

"Türkiye’nin geleceği ve geleceğin Büyük Türkiye’si için ülkücü hareket taşın altına elini değil gövdesini koymaya her zaman hazırdır" ifadelerini kullanan Adan, "Geçmişte bu ülkenin kızıl bir fırtına tarafından tarumar edilmemesi için ülküdaşlarımız can verirken nasıl bunun karşılığında bir bedel istemediyse; bugün de MHP aldığı tavır karşılığında koltuk pazarlıklarına girişmemişlerdir. Bunu bizi tanımayanların anlamamasını cehaletlerine vermekteyiz." ifadelerine yer verdi.

Tarihin MHP'yi fedakarlığıyla, onları anlamayanları ise koltuk sevdaları ve makam kavgalarıyla anacağını belirten Adan, "Mayası temiz, yüreği temiz, mazisi temiz bu milletin tercihi ise 'Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır' kaidesinden tarafa olacaktır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı