MEVKA desteği ile elektronik satış salonu kuruluyor

MEVKA desteği ile elektronik satış salonu kuruluyor

MEVKA 2018 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Karaman Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan “Karaman Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu Projesi” başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

MEVKA 2018 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Karaman Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan “Karaman Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu Projesi” başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Projenin sözleşmesi, MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger ve Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Çavaş tarafından imzalandı.

Ajans olarak projeye 531.761,25 TL destek verdiklerini ve kurulacak elektronik satış salonunun Karamanlı tarım ürünleri üreticileri ve alıcılarının büyük bir ihtiyacını karşılayacağını belirterek proje ile ilgili açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, “Karaman’da hububat, hayvancılık, meyvecilik, bağcılık, bakliyat, endüstri bitkileri yetiştiriciliği ve hayvancılık yaygın olarak yapılmakla birlikte en fazla istihdam sağlayan ve ilin ekonomisini dinamik tutan sektörler olarak da başı çekmektedir. Şehrin bu alanda büyük bir potansiyele sahip olması ve Karaman dışında yaşayan alıcıların, fiziksel olarak salonda bulunma zorunluluğu olmayan ve kendilerine uzaktan erişim imkânı sağlayan elektronik satış sistemi ile donatılmış borsaları tercih etmeleri, Karaman’da faaliyet gösteren borsamıza da elektronik satış salonu kurulması ihtiyacını beraberinde getirmiştir. Bu ihtiyacın karşılanması amacıyla hazırlanan ve ajansımızın da desteği ile hayata geçirilecek proje ile Karaman ili ve ilçelerinde başta tarım olmak üzere ticari amaçlı üretim yapan üretici ile alıcıların elektronik ortamda buluşturulması ve alım satım işleminin rekabetçi, şeffaf ve tarafları memnun edecek bir ortamda gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda müzayede usulü ile sesli satış yapılan satış salonu yerine eşzamanlı olarak 40 kullanıcının aynı anda işlem yapabileceği bir elektronik satış salonu kurulacak, böylece alım satım ortamına üretici ve tüketicilerin girmesi kolaylaşacak, sistem uzaktan erişimi de mümkün kıldığı için zaman ve maliyet kaybının önüne geçilecek ve işlem hızı artacaktır. Aynı zamanda elektronik satış salonu olmadığı için Karaman Ticaret Borsası’nda işlem yapamayan Karaman il merkezi dışındaki tüccarların projenin hayata geçirtilmesiyle birlikte borsaya üye olarak şehirdeki alım satıma dâhil olacak olmaları şehre ekonomik anlamda da hareket getirecektir. Ajans olarak, bölgemizde yer alan tüm ekonomi aktörlerimizin iş ve yatırım ortamlarını güçlendirmek ve daha rekabetçi hale gelmelerini sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projenin, şehrimizin ve bölgemizin ticari hayatına büyük katkılar sağlayacağına inanıyor, projenin hazırlanmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.