"Merhamet ve Adalet" konulu film yarışmasına başvurular başladı

"Merhamet ve Adalet" konulu film yarışmasına başvurular başladı

Profesyonel ve amatör katılımcılara açık olan uluslararası kısa film yarışmasına 8 Nisan'a kadar eser gönderilebilecek

İSTANBUL (AA) - Çekmeköy Belediyesi'nin, Hazreti Muhammed'in hayatının farklı yönleriyle bilinmesi için düzenlediği "Merhamet ve Adalet" konulu uluslararası kısa film yarışmasına başvurular başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, profesyonel ve amatör katılımcılara açık olan yarışmaya 8 Nisan'a kadar eser gönderilebilecek.

Jüri başkanlığını "Cennetin Çocukları" filmiyle Oscar'a aday gösterilen İranlı yönetmen Majid Majidi'nin yaptığı yarışmada, Türkiye'den Osman Sınav, Hasanali Yıldırım, Faysal Soysal ve Mehmet Özgür, Bosna Hersek'ten Şahin Sisic ve Filistin'den Rashid Masharawi jüri üyesi olarak yer alacak.

Yazar Cihan Aktaş, senarist-yönetmen Elif Eda Karagöz, yapımcı Ferhat Eşsiz ile sinema eleştirmeni Bünyamin Yılmaz da ön seçici kurul üyeleri olarak görev yapacak. Yarışmanın danışma kurulunda ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, eğitimci Recep Kabakçı, yönetmen Nazif Tunç ve oyuncu Adnan Erdoğan bulunacak.

Birinciye 30 bin lira, ikinciye 20 bin lira, üçüncüye 15 bin lira ödül verilecek yarışmada, dördüncüden yirminciye kadarki eser sahiplerine de 2 biner lira takdim edilecek.

Yarışmanın 12 Mayıs'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek ödül törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılması bekleniyor.


Yarışmaya ilişkin detaylı bilgiye http://merhametveadalet.com adresinden ulaşılabiliyor.

- "Mütevazı bir adım attığımıza inanıyoruz"

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 2014'te aynı amaçla "Biz O'nu Çok Sevdik–Siyer-i Nebi Yarışması" düzenlediklerine değinerek, "Kısa film yarışması ile peygamber sevgisinin, adalet ve merhamet kavramlarının insanların gönlünde yer etmesi amacıyla mütevazı bir adım attığımıza inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Jüri üyesi Faysal Soysal ise amaçlarını, "Efendimizin merhamet ve adalet özelliklerinin sinema perdesinde farklı hikaye yorumları ile yer bulması" şeklinde açıkladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler